back to top

5 savjeta kako odabrati idealan ženski sat

Sve može, ali pronaći odgovarajući sat u moru ponude – ne ide vam nikako!

Ključ izbora najboljeg ženskog sata leži u prepoznavanju vaših prioriteta i provjeri odgovara li sat koji odaberete, vašem novčaniku, ali i životnom stilu.

Što biste trebali znati prije kupnje sata?

Prije nego što krenete u kupnju, važno je znati nešto o ženskim satovima te dostupnim stilovima i vrstama. Ne možete izabrati najbolji sat za sebe bez poznavanja mogućnosti. Evo nekoliko smjernica na koje biste trebali obratiti pažnju.

 

Koliki vam je proračun?

Prije nego što počnete gledati stilove, morate odlučiti koliki vam je proračun?! Koliko planirate potrošiti? Ženski satovi kreću se od 50 eura do preko 50 tisuća eura. Sve ovisi o korištenim materijalima, brendu i drugim čimbenicima. Razmotrite sljedeće dok razmišljate o proračunu za svoj sat:

Cijene luksuznih satova kreću od 500 eura. Ako želite mehanički sat, možete očekivati ​​da ćete potrošiti najmanje 500 eura za model sata brenda Tous, ali isto tako, imat ćete mnogo izbora modela u rasponu do primjerice 1 500 eura. Plemeniti metali i imena dizajnera podići će cijenu, ali ne brinite, uvijek možete pronaći prekrasne ženske satove ispod 500 eura poput modela brenda Michael Kors. Elegantni, ležerni satovi mogu biti cjenovno vrlo pristupačni.

Prema riječima stručnjaka, vrlo malo vintage dizajnerskih satova jest dobro ulaganje ii tržište je toliko nestabilno da bi kolekcionar amater teško povratio novac koji je uložio u kupnju.

Koju vrstu sata želite?

Ženski satovi dolaze u nekoliko različitih kategorija – sportski, vodootporan (primjerice specijaliziran za ronjenje), ležeran, kronografski, dizajnerski, dijamantni i zlatni, svečani, džepni, satovi na ogrlici poput modela brenda Swarovski ili narukvici poput modela brenda Kate Spade. Vrsta ženskog sata koja vam najviše odgovara ovisit će o vašim potrebama, stilu i proračunu.

Kako odabrati pravi sat?

Pronađite pravu veličinu sata za svoje zapešće

Obično možete prilagoditi remen za sat, ali brojčanik sata ostaje iste veličine. Jeste li znali da opseg vašeg ručnog zgloba zapravo utječe na to koja veličina brojčanika sata vam najbolje pristaje? Srećom, lako je odabrati veličinu sata koja vam laska ako odvojite nekoliko minuta za mjerenje. Za to će vam trebati krojački metar. Jednostavno, izmjerite obujam zapešća i provjerite koja vam veličina brojčanika odgovara. Za opseg zapešća oko 16 cm odaberite veličinu brojčanika  38 mm ili manji, za opseg od 17 cm brojčanik veličine 38 mm do 42 mm, za 18cm 40 do 44 mm i za 19 cm 44 mm i veći.

5 savjeta kako odabrati idealan ženski sat

Razmislite o tome kako ćete koristiti sat

Način na koji koristite svoj sat također će utjecati na vašu odluku o kupnji. Hoćete li koristiti sat tijekom ronjenja ili planinarenja? Hoćete li nositi sat uz poslovne odjevne kombinacije? Hoće li ovo biti večernji sat koji će upotpuniti odjevne kombinacije za posebne prigode?

Razmislite o svom osobnom stilu

Još jedna važna stvar koju trebate uzeti u obzir pri kupnji ženskog sata je vaš osobni stil. Zavirite u svoju garderobu i razmislite o svom osobnom modnom stilu. Postavite si nekoliko pitanja:

Je li većina vaše odjeće jednostavna i tradicionalna? Ako je tako, možda biste više voljeli ženski mehanički klasičan sat.

Volite li vintage modu? Ako je odgovor potvrdan, postoji mnogo izvrsnih vintage satova, a upravo na takav jedan model podsjeća Fossilov model sata. Ili model brenda Ted Baker. Možete čak razmisliti o antiknom džepnom ženskom satu.

Imate li mnogo odjeće u jarkim bojama i ukrašenu upadljivim uzorcima? Ako imate, razmislite o jednostavnijem ženskom satu koji se neće boriti za pozornost.

Volite li statement komade? Ako imate mnogo svijetlih šalova, možda biste željeli sat koji ima malo sjaja.

Imate li mješavinu stilova i razina formalnosti? U tom biste slučaju trebali  odabrati ženski sat koji ide uz sve, jednostavan klasičan i tradicionalan model.

Možda vas zanima