back to top

Alternative za YouTube

Nema sumnje da je YouTube jedna od najboljih video stranica na svijetu. I daleko je najpopularniji. Ali postoje neke fantastične alternative za YouTube dostupne online.

Alternative za YouTube

Vimeo

alternative za youtube

Čak i ako redovito posjećujete YouTube, isplati se dodati Vimeo u svoju kolekciju video stranica. Stranica je bila prva na webu koja je podržavala video visoke razlučivosti, a iako uključuje izbor videozapisa koje su generirali korisnici, veći je naglasak na sadržaju visoke kvalitete.

Vimeo također nudi neke TV serije i podržava videozapise od 360 stupnjeva.

Web mjesto ima značajku pretraživanja jednostavnu za navigaciju koja organizira videozapise po kategoriji i kanalu.

VideosHub

VideosHub je video stranica specijalizirana za kratke video sadržaje. To je jedna od mnogih video stranica poput YouTubea.

Sadržaj uključuje sve od najboljih svjetskih surfera, brzih i točnih recenzija proizvoda i savjeta o tome kako pobijediti tešku razinu u svojoj omiljenoj videoigri.

Jedna od prednosti VideosHuba je njegova jednostavnost. Njegovo sučelje za pregledavanje prilično je jednostavno, s trakom izbornika koja vodi do najgledanijih videozapisa. Oni koji žele zaroniti dublje mogu koristiti ploču s lijeve strane koja sadrži opsežniji popis video kategorija.

Dailymotion

Dailymotion je još jedna video web stranica poput YouTubea. Lansiran je u ožujku 2005., samo mjesec dana kasnije od svog poznatijeg konkurenta.

Danas je Dailymotion vjerojatno YouTubeov najsličniji konkurent. Postoje milijuni videozapisa koje su postavili i profesionalni izdavači i amateri. Videozapisi na početnoj stranici organizirani su po kategorijama, s istaknutim vrućim temama i videozapisima u trendu.

Dailymotion vam omogućuje stvaranje računa. Što više videa gledate, preporuke web mjesta postaju personaliziranije.

Utreon

alternative za youtube
Alternative za YouTube

Utreon je relativna novost u svijetu online video platformi. Njegova velika prodajna točka je nedostatak pravila i propisa. To ne znači da je besplatan za sve, ali ograničenja su daleko blaža od YouTubeovih. Ako vam je teško pronaći videozapise koje želite gledati na YouTubeu zbog žanra, Utreon vrijedi pogledati.

Ako ste videoproducent, ne morate čak ni uploadati svoju postojeću videoteku; Utreon može povući sve vaše videozapise s YouTubea i popuniti ih u vašem Utreon profilu.

Crackle

Crackle je web stranica za online streaming koja sadrži originalne web emisije, kao i holivudske filmove i TV serije s raznih mreža.

Također ima solidan izbor poznatih TV emisija kao što su 21 Jump Street, 3rd Rock From the Sun, Doc Martin, The Ellen Show, Hell’s Kitchen i Peep Show.

Twitch

Twitch je najbolja web platforma za live streaming. Stranica je u vlasništvu Amazona.

Glavni fokus Twitcha je prijenos videoigara uživo, eSport i talk show emisije vezane uz igre. Ima i sadržaja koji nisu reproducirani. Prije svega, Twitch je uživo prenosio nekoliko glazbenih videa s festivala i koncerata. Međunarodni DJ, Steve Aoki, slavno je streamao cijeli svoj set s Ibize 2014. Danas je Twitch službeni streaming partner Ultra Music Festivala u Miamiju.

9GAG TV

9GAG je kolekcija svega zabavnog i šašavog: smiješne fotografije, GIF-ovi, video igrice, memeovi, anime i više. Većina sadržaja je zabavna i bezbrižna.

DTube

DTube, skraćeno od Decentralized Tube, video je stranica slična YouTubeu. Međutim, umjesto da se svi videozapisi nalaze na središnjem poslužitelju, cijela stranica koristi STEEM blockchain i stoga je decentralizirana.

Korisnici koji postavljaju videozapise na stranicu zarađuju STEEM kriptovalute koje mogu prebaciti u svoje kripto novčanike ili prodati za gotovinu na kripto mjenjačnici.

Mali zaokret na DTubeu je način na koji se metrika prikazuje. Umjesto da prikazuje koliko pregleda svaki video ima, stranica pokazuje koliko je svaki video zaradio kriptovalute.

Facebook Watch

Poput YouTubea, Facebook Watch nudi prilagođeni popis videozapisa koje možete gledati. Malo je teže pronaći sadržaj nego na YouTubeu, nema beskonačnih kategorija niti značajke pretplate.

Ali ako volite provoditi sate listajući popise videozapisa koji se lako gledaju, to je definitivno YouTube alternativa koju vrijedi razmotriti.

alternative za youtube
Alternative za YouTube

Vrijedi isprobati alternative za YouTube

YouTube je najbolja web stranica za videozapise iz mnogo razloga, uključujući veliki izbor videozapisa i povezanost s Googleom. Međutim, gore navedene video stranice dostojne su alternative YouTubeu.

Pogledajte ih sve i moći ćete dodati neke nove vrste videa u svoj repertoar. Uostalom, raznolikost je uvijek dobra stvar, piše ekako.info

PREPORUKA

Možda vas zanima