back to top

Električni aparati za kavu – za prave kavoljupce

Električni aparati za kavu daleko su napredovali od jednostavnih naprava kakve smo navikli gledati u kafićima tijekom prošloga stoljeća. Od velikih i bučnih mašina moderna je tehnologija uspjela napraviti kompaktne uređaje koji jamče vrhunsku kvalitetu Vašeg omiljenog napitka svaki put. Štoviše, danas je moguće uživati u kavi kakvu biste pili u kafiću pomoću modernog i cjenovno-prihvatljivog aparata za kavu kojeg koristite kod kuće.

Elegantan dizajn i moderni materijali električnih aparata za kavu garantiraju maksimalnu teksturu okusa, svaki put. Uporaba je laka i intuitivna, pomoću zaslona osjetljivog na dodir ili klasičnog s tipkama. Rezultati govore sami za sebe: svježe pripremljena kava, točno po Vašim specifikacijama.

Uživajte u generiranju različitih okusa sa slasnim pjenama i intenzitetom koji se može prilagoditi.

Tehničke specifikacije koje valja imati na umu prilikom izbora električnog aparata za kavu

Dok neki aparati nude klasičnu pripremu kave po određenim parametrima, najnapredniji digitalni aparati nude opciju programiranja ciklusa, kako bi svaka šalica bila prilagođena upravo Vašem ukusu.

Drugi električni aparati za kavu u ponudi imaju i ugrađeni mlinac za mljevenje, koji će izvući i zadnju egzotičnu nit okusne teksture iz svakog zrna kave.

Neki klijenti već posjeduju dobar mlinac za kavu, koji se nekad izvrsno nadopunjuje s onim električnim aparatima za kavu koji nemaju u sebi integriran mlinac, zato što su spremni platiti cijenu premium zrna kave, koju onda pripremaju kod kuće.

Zapremnina i količina kave koju može proizvesti određeni uređaj također bi trebala imati ulogu prilikom izbora savršenog električnog aparata za Kavu za Vas, pogotovo ako pripremate kavu za cijelo kućanstvo.

Kada je u pitanju programabilnost i uporaba, neki aparati su dizajnirani tako da njihovo korištenje djeluje veoma intuitivno, dok drugi zahtijevaju upoznavanje s uputstvima za uporabu; ipak, ništa ne može zamijeniti praktičnost stiskanja jednog gumba i dobivanja kave izvanredne kvalitete u kratkom roku.


Fizička veličina i planiranje prostora u Vašoj kuhinji

Što više opcija određeni aparat ima, to će nužno zauzimati više mjesta, a ako morate pripaziti na prostornost u Vašoj kuhinji, najbolje se odlučiti za “nešto između”.

Određeni aparati za kavu sastoje se od više dijelova, dok drugi nastoje smanjiti broj sastavnih dijelova na što manje, kako bi bili praktičniji.

Imajte na umu da što više sastavnih dijelova i dodatnih opcija određeni aparat za kavu imao, to će njegovo čišćenje, korištenje i održavanje biti kompliciranije. No, postoji razlog zašto krajnji korisnici redovito biraju ove aparate za kavu; zato što konzistentno proizvode kvalitetno i ukusno piće.

To također ima svoju cijenu, zbog toga što jedinstveni uređaji češće budu teži i nezgodniji za pospremiti u kuhinjske ladice ili police, pogotovo zbog visine nekih uređaja.

“Drip” aparati su jednostavni za korištenje – samo “postavite i ostavite”, dok drugi zahtijevaju više koraka u pripremi te su određeni za kavoljupce koji nisu spremni na kompromise i žele identičan okus svaki put.
Ipak, praktičnost i lakoća uporabe je visoko na listi prioriteta svih potencijalnih kupaca; kompaktnost naspram širokog raspona opcija je glavna dilema svakog kupca.

Zaključak
Ima mnogo električnih uređaja za kavu na tržištu, od kojih svaki nudi nešto posebno. Prije konačnog odabira, dobro je imati na umu značajke koje je ovaj članak nastojao istaknuti. 

Vrste električnih aparata za kavu dolaze u širokom spektru različitih podvrsti, od hladnih preša i aparata za capsule do espresso aparata i klasičnih aparata s filterima. S obzirom na mnoštvo različitih stilova pripreme kave, Vaš omiljeni način ovisit će primarno o Vašem ukusu. Neki aparati čak imaju ugrađenu opciju koja određuje snagu okusa kave koja se priprema.

Možda vas zanima