back to top

Facebook prijava i Facebook registracija

Pročitajte detaljno uputstvo za Facebook prijavu i registraciju!

Facebook prijava: Facebook je društvena mreža za povezivanje s prijateljima. Preko ove mreže možete postati prijatelji s bilo kojim drugim korisnikom mreže. Također možete vidjeti fotografije svojih prijatelja i pratiti njihove aktivnosti.

Facebook registracija

Kako biste postali korisnik Facebooka, društvene mreže sa stotinama milijuna aktivnih članova, morate otvoriti svoj račun. Ako ste novi korisnik i želite koristiti Facebook sa svog stolnog ili prijenosnog računala, trebate utipkati registraciju u svom pregledniku.

  • Facebook registracija

Ovo je stranica na koju unosite podatke potrebne za Facebook registraciju, odnosno unosite podatke za svoj budući Facebook profil. Svoj Facebook profil možete izraditi i putem Facebook aplikacije za mobilne uređaje, telefone i tablete. Facebook registracija i izrada Vašeg Facebook profila potpuno je besplatna.

Facebook registracija putem stolnog ili prijenosnog računala

Prvi korak je odlazak na stranicu Facebook gdje je potrebno ispuniti nekoliko polja za uspješnu registraciju vašeg Facebook profila. Ova stranica služi i za prijavu, odnosno prijavu na vaš nalog ukoliko već imate registriran profil.

facebook prijava i facebook registracija
Facebook prijava i registracija

U prva dva polja potrebno je napisati svoje ime i prezime. Ispod ova dva polja trebate unijeti svoju e-mail adresu putem koje ćete potvrditi svoju Facebook registraciju. Umjesto svoje e-mail adrese možete unijeti broj mobitela na koji ćete dobiti poruku za potvrdu vaše Facebook registracije i aktivaciju Facebook profila.

Ispod polja za e-mail adresu nalazi se polje u koje je potrebno upisati lozinku za pristup vašem Facebook računu. Izmislite vlastitu lozinku i pripazite da ne bude prekratka ili prejednostavna.

Tu lozinku kasnije možete mijenjati neograničen broj puta. Ispod lozinke unesite svoj datum rođenja i označite kvadratić koji se odnosi na spol. Nakon toga kliknite na zeleni okvir s natpisom Registracija. Ovaj proces dovršava registraciju vašeg Facebook profila.

Kako biste aktivirali svoj Facebook profil, potrebno je provjeriti e-mail adresu koju ste upisali prilikom registracije i pronaći mail koji dolazi s Facebooka, a koji sadrži link, odnosno URL za provjeru vašeg Facebook računa. Sada ste dovršili Facebook registraciju novog korisnika i aktivirali svoj Facebook profil.

Ako želite pristupiti Facebooku na srpskom, to možete učiniti na Facebook stranici za prijavu na srpskom jeziku.

  • Facebook prijava

Ovdje su sva polja koja morate popuniti za uspješnu Facebook registraciju na srpskom jeziku, a cijela stranica je napisana ćirilicom. Sama stranica za Facebook registraciju i Facebook login je identična na srpskom kao i na engleskom ili bilo kom drugom jeziku.

facebook prijava
Kako napraviti profil na Facebooku

Facebook prijava

Sljedeći put kada želite pristupiti svom Facebooku, morate se prijaviti sa svojim e-mailom ili brojem mobitela i lozinkom koju ste unijeli prilikom Facebook registracije. To možete učiniti tako da u svoj preglednik upišete https://www.facebook.com/.

Na vrhu stranice u plavom dijelu vidjet ćete dva polja koja je potrebno popuniti. U prvo polje upisujete svoju e-mail adresu ili broj telefona, a u drugo polje lozinku. Provjerite jesu li e-mail i lozinka isti koje ste koristili prilikom registracije Facebook profila. Nakon toga kliknite na polje Prijava. Tih nekoliko koraka nazivamo prijavom na Facebook profil.

Ako želite da ova stranica bude na srpskom jeziku, ukucajte https://sr-rs.facebook.com/ u svoj pretraživač. Sva polja će izgledati isto, ali ćete primetiti da je sve napisano ćirilicom, na srpskom jeziku, pa će umesto polja za prijavu pisati Prijavi se.

Nakon što kliknete na Prijava, preglednik će vas odvesti na početnu stranicu vašeg profila, tj. na vašoj početnoj stranici.

Vjerojatno će vam operativni sustav koji imate instaliran na vašem računalu ponuditi da zapamtite svoju e-mail adresu i lozinku potrebnu za Facebook prijavu.

Ako označite ovu opciju, sljedeći put kada se želite prijaviti, preglednik će vas odvesti ravno na početnu stranicu vašeg Facebook profila. Neće biti potrebe za ponovnim unosom e-pošte i lozinke za Facebook prijavu.

Facebook registracija novog korisnika i Facebook prijava korisnika također je moguća putem bilo kojeg preglednika na Vašem mobilnom uređaju. Postupak je isti kao i registracija korisnika i prijava korisnika na pregledniku stolnog ili prijenosnog računala.

facebook prijava
Facebook prijava i Facebook registracija

Registracija i prijava na Facebook putem aplikacije za mobilne uređaje

Facebooku možete pristupiti i putem aplikacije za mobilne telefone ili tablete. Aplikacija je dostupna za sve poznate mobilne operativne sustave i možete je preuzeti iz trgovine aplikacija bilo kojeg operativnog sustava.

Facebook aplikacija je besplatna za korisnike. Nakon preuzimanja aplikacije iz trgovine, morate je instalirati na svoj mobilni uređaj. To će vaš uređaj učiniti automatski. Tako je u većini slučajeva.

Većina mobilnih uređaja prodaje se s već instaliranom Facebook aplikacijom. Hoće li vaš uređaj imati već instaliranu ovu aplikaciju ovisi o proizvođaču samog mobilnog uređaja. Većina proizvođača prodaje svoje uređaje s već instaliranom aplikacijom.

Sama Facebook registracija putem aplikacije gotovo je ista kao i putem vašeg preglednika. Najprije morate pokrenuti aplikaciju. Otvorit će vam se ekran u koji trebate unijeti svoje ime i prezime, zatim e-mail ili broj mobitela, zatim lozinku, datum rođenja i spol. Nakon toga potrebno je kliknuti na polje Registracija. Ovako ste kreirali svoj Facebook račun, odnosno profil.

U slučaju da ste ranije imali Facebook račun, potrebno je samo unijeti svoj e-mail ili broj mobitela koji ste unijeli prilikom prethodne registracije i naravno lozinku koju ste također unijeli prilikom registracije.

Nakon toga kliknite na polje Prijava ako je vaša prijava na engleskom jeziku. Ovaj postupak je potrebno napraviti samo kada prvi put pokrenete facebook aplikaciju na svom mobilnom telefonu ili tabletu. Svaki sljedeći put kada pokrenete aplikaciju, ona će vas odvesti na vašu početnu stranicu.

Samo sučelje, odnosno izgled Facebook mobilne aplikacije može se razlikovati ovisno o operativnom sustavu za koji je izrađena, no neovisno o operativnom sustavu svaka verzija obavezno sadrži sva polja potrebna za Facebook registraciju i Facebook prijavu.

Ako slučajno zaboravite lozinku za Facebook registraciju, postoji način da se prijavite na svoj Facebook profil. Na stranici za registraciju potrebno je kliknuti na “Zaboravili ste svoj račun” ili “Zaboravili ste lozinku” koja je ispisana ispod polja za unos lozinke.

Facebook će Vam na Vaš e-mail poslati privremenu lozinku koju ćete koristiti za prijavu. Nakon prijave potrebno je resetirati lozinku, odnosno unijeti novu lozinku koju ćete koristiti za prijavu na Facebook. Dobit ćete jasne upute od Facebooka kako to učiniti u postavkama vašeg Facebook profila.

Za vas smo pripremili detaljno uputstvo Kako deaktivirati Facebook profil koje će vam pomoći da deaktivirate nalog na ovoj društvenoj mreži. 

The post Facebook prijava i Facebook registracija appeared first on ZAA.RS Magazin.

zaa.rs

https://www.youtube.com/watch?v=nkKnIRQO2KI

Preporuka

Možda vas zanima