back to top

Google Chrome dodaci za dizajnere i kreativne umove

Iako mnoge od ovih ekstenzija ciljaju na produktivnost, postoji dosta specifičnih dodataka za određene tipove ljudi.

Ako ste dizajner, umjetnik, pisac ili općenito kreativni um, Google Chrome dodaci za dizajnere i kreativne umove će vas inspirisati pomoći vam u vašem poslu.

Neki dodaci nude inspiraciju u novoj kartici za boje i fontove, slike kojima se divite i citate velikih umova. Drugi vam daju zgodne alate kao što je tabla za skiciranje ili univerzalna pretraga fotografija, audio i video zapisa.

google chrome dodaci
Najbolji Google Chrome dodaci za kreativne umove

Google Chrome dodaci za dizajnere i kreativne umove

Palettab

Može biti zaista frustrirajuće pronaći jedinstvenu kombinaciju palete boja i skupa fontova koji je nadopunjuju.

Programer Tim Holman i dizajner Claudio Guglieri nude inspiraciju kad god otvorite novu karticu s Palettabom.

Ekstenzija koristi besplatne Google fontove otvorenog koda uparene s nekim od najboljih shema boja iz Color Lovers, zajednice entuzijasta boja koji dijele prekrasne kombinacije koje mogu koristiti svi. Vidjet ćete pet boja koje je odabrao proizvođač paleta i pet fontova koji idu uz svaku.

Ako vam se ne sviđa trenutna kombinacija, pritisnite dugme za osvježavanje onoliko često koliko želite da dobijete nove kombinacije.

Dodaj u  Chrome | Firefox

Ekstenzija Muzli vam omogućava da pretražujete Muzli za alate, vodiče ili druge informacije. Također uključuje prečice do Muzli generatora palete boja za brzo isprobavanje različitih kombinacija.

I možete posjetiti Muzli kolekcije za kolekcije resursa vezanih za dizajn, kao što su UI setovi, predlošci stranica proizvoda, logotipi i ikone, itd.

Dodaj u  Chrome | Safari

google chrome dodaci
Google chrome dodaci za grafičke dizajnere

The Blackboard

To je vrlo osnovno platno za crtanje. Trenutni alati za dizajn omogućuju vam da odaberete samo veličinu i boju četkice (crvena, žuta, zelena, bijela, plava i narančasta).

Možete brzo poništiti posljednje promjene na ploči i koristiti gumicu za brisanje svih neželjenih elemenata. A ako ne želite ništa od toga, pritisnite Reset da počnete sa praznim platnom.

Blackboard ima dugme za spremanje vaših kreacija, ali nije jasno gdje su pohranjene ili kako ih ponovo otvoriti, tako da se ne opterećujte time.

Snimak ekrana će učiniti bolji posao. Ali da, cijela ekstenzija radi van mreže, tako da su svi vaši podaci privatni.

Dodaj za  Chrome

Stocks House

Ako ste dizajner, bloger, podcaster, kreator videa ili bilo koja druga vrsta online kreativaca, gotovo je zagarantovano da ćete morati redovno posjećivati najbolje besplatne web stranice za fotografije kako biste pronašli slike, audio isječke ili video snimke.

Stocks House je zgodno malo proširenje koje vam omogućava da pretražujete više lokacija istovremeno.

Trenutno, Stocks House podržava sljedeće stranice za univerzalnu pretragu slika, audio ili video zapisa:

Foto: Unsplash, Pexels, Pixabay, iStock, Visual Hunt, Stock Snap, Shutterstock, Free Range, Shopify Burst

Audio: NoCRSounds, Videvo, Clip Canvas, SoundEffects+, Pond5, Sound Bible, Pexels

Video: Pixabay, Videezy, Pond5, iStock, Vimeo Free, Pexels, Shutterstock, Videyo, Clip Canvas

Možete odabrati ili poništiti odabir bilo koje od ovih stranica prije nego što pokrenete svoju univerzalnu pretragu.

Dodaj za Chrome

google chrome dodaci
Google Chrome dodaci za dizajnere i kreativne umove

The Creative Independent

The Creative Independent je web stranica koja čuva eseje, članke, intervjue i druge izvore misli koje su izrazili neki od vodećih svjetskih autora, umjetnika, muzičara, filmaša i drugih kreativnih profesionalaca.

Svakog dana objavljuju nešto novo što će poslužiti kao iskra, inspiracija ili smjernica za druge kreativne umove.

Njihova ekstenzija  je divan način da dobijete dozu inspiracije i uvid u kreativni proces svaki put kada pritisnete Ctrl + T.

Vidjet ćete neki citat poznatog umjetnika, zajedno s njihovim imenom i kontekstom kako je nastao. Klikom na vezu odvest će vas do cijelog članka na The Creative Independent.

Dodaj za Chrome

Google Arts & Culture

Šta može biti bolji izvor kreativne inspiracije od gledanja klasične slike? Google Arts & Culture ekstenzija vam prikazuje remek-djelo iz njihovih trezora kad god otvorite novu karticu.

Sadrži ime umjetnika i trenutnu lokaciju slike, kao i vezu za više informacija o njoj na web stranici Google Arts and Culture.

Možete prilagoditi proširenje tako da bude samo slika na cijelom ekranu za maksimalnu inspiraciju. Idite na opcije “Upravljanje proširenjem” da odaberete da mijenjate ilustraciju dnevno ili na svakoj novoj kartici itd…

Dodaj za Chrome

ekako.info

Preporuka

Možda vas zanima