back to top

Instalacija Vibera za telefon i kompjuter u par jednostavnih koraka

Instalacija Vibera nije zahtjevna stvar. Obavlja se u nekoliko koraka i prilično je jednostavna za sve korisnike. U ovom tekstu nalazi se sve što je potrebno da naučite kako preuzeti i instalirati viber aplikacija na telefonu i računalu.

Trebate brzu aplikaciju za chat i besplatno pozivanje jednostavnu za korištenje? WhatsApp ne zadovoljava sve vaše potrebe, pa ste se sjetili da postoje još slične aplikacije? Pa ste pomislili da biste možda mogli pokušati instalirati viber, ili viber, kako ga mnogi zovu, i vidjeti radi li vam ova besplatna aplikacija.

Prije nego što vam objasnim kako instalirati Viber, mislim da bi prvo trebali razjasniti što je Viber ili Viber aplikacija. Viber je besplatna aplikacija koja korisniku omogućuje besplatno telefoniranje, slanje poruka, slika i video poziva drugim korisnicima Vibera. Aplikacija je dostupna za Android, iOS, Windows Phone, Symbian i BlackBerry mobitele, dok je za stolna računala operativni sustav Windows, Mac i Linux. Plaćaju se samo pozivi prema brojevima koji nemaju Viber korištenjem dodatne usluge same aplikacije.

Ako je dosad sve jasno, mislim da je vrijeme da konačno prijeđemo na pitanje kako instalirati besplatnu aplikaciju viber. Zavalite se i pažljivo slijedite korake u nastavku kako biste mogli jednostavno instalirati aplikaciju Viber na svoj telefon. Nemojte misliti da je ovo težak proces, siguran sam da ćete na kraju u tome uspjeti.

Instalirajte Viber na Android uređaj

Ako želite preuzeti i instalirati Viber na svoj Android pametni telefon ili tablet, prvi korak je otvoriti izbornik uređaja i ući u aplikaciju Trgovina igračaka (Play Store) gdje se nalazi viber instalacija. Sada trebate upisati Viber ili Viber u okviru za pretraživanje na vrhu ekrana. Zatim pritisnite tipku na kojoj je nacrtano povećalo za početak pretraživanja.

Kada ste to učinili i dobili rezultat pretrage, potrebno je pritisnuti prvu navedenu aplikaciju (piše Viber Messenger), a zatim zeleni gumb INSTALIRATI (INSTALL) u gornjem desnom dijelu ekrana, zatim na PRIHVAĆAM (ACCEPT) za početak procedure kojom možete instalirati Viber. Ako želite ubrzati izvođenje ovih koraka, kliknite ovdje kako biste se izravno povezali sa stranicom trgovine Google Play posvećenoj Viberu.

Nakon instalacije, možete početi koristiti aplikaciju dodirom na Ikona Viber koji je dodan na početni zaslon (ili na ploču s obavijestima), zatim pritisnite ljubičasti gumb Nastavi (nastavi), nakon toga je potrebno u polje za tekst u sredini ekrana upisati broj svog mobitela i ponovno pritisnuti tipku Nastavi (Nastaviti). Zatim pritisnite Da (Da) za potvrdu broja. Nakon toga kliknite dvaput zaredom DOPUSTITI (DOPUSTI), u slučaju da je potrebno.

Pričekajte dok SMSom ne primite kontrolni kod potreban za identifikaciju vašeg broja i pritisnite Unesite Viber za autentifikaciju vašeg računa i početak korištenja aplikacije.

Vidjeli ste da je instaliranje vibera iz Play Storea na Android telefone više nego lak posao. Nakon ovih koraka možete odmah stupiti u kontakt sa svim svojim prijateljima putem pametnog telefona/tableta.

Instalacija Vibera za iPhone iOS

Prvi korak koji trebate napraviti kako biste instalirali besplatnu Viber aplikaciju na svoj iPhone ili iPad je pristupiti početnom ekranu vašeg uređaja i pritisnuti ikonu Trgovina aplikacijama. Upišite ga Viber u polje za pretraživanje na dnu zaslona, ​​zatim pritisnite tipku za pretraživanje kako biste pronašli iPhone aplikaciju (pojavljuje se na tipkovnici).

Sada odaberite prvi rezultat pretraživanja i pričekajte da se pojavi aplikacija Viber. Ako želite ubrzati izvođenje ovih koraka, kliknite ovdje kako biste se izravno povezali na odjeljak App Store posvećen Viberu.

instalacija vibera
Viber za iPhone

Kada se na ekranu otvori Viber ili Viber aplikacija, pritisnite tipku preuzimanje datoteka koji se nalazi u gornjem desnom dijelu ekrana, a zatim gumb Instalirati za početak preuzimanja Vibera, a zatim instalirajte aplikaciju. Sve se događa automatski, ali za potvrdu operacije morat ćete unijeti lozinku vašeg Apple IDa (račun koji ste kreirali kada ste aktivirali svoj iPhone) ili jednostavno staviti prst na senzor za prepoznavanje otiska prsta na vašem telefonu (ako imate iPhone 5s ili nešto veći model).

Nakon što završite s instalacijom, dodirnite ikonu aplikacije Viber koja se sada nalazi na početnom zaslonu vašeg iOSa, zatim dodirnite gumb Nastavi. Nakon toga u tekstualno polje na sredini ekrana unesite broj svog mobitela i ponovno pritisnite Nastavi.

Nakon ovih koraka možete odmah stupiti u kontakt sa svim svojim prijateljima sa svog voljenog iPhonea ili iPada i gotovi ste s instaliranjem Viber aplikacije.

Instalacija Vibera na PC ili laptop

Ti ne znaš kako instalirati viber aplikaciju na desktop ili prijenosno računalo? Ne brini. Kroz nekoliko jednostavnih koraka vrlo brzo ćete moći instalirati Viber na svoj uređaj Računalo. Ove se upute odnose na verzije sustava Windows kao što su Windows 10, Windows 7, XP i Vidik.

Ako želite instalirati Viber na svoje stolno ili prijenosno računalo, imajte na umu da za korištenje ove Viber aplikacije na računalu morate imati prethodno instaliranu i aktiviranu aplikaciju na svom pametnom telefonu ili tabletu.

instalacija vibera
Instalacija Vibera na računar

Da biste započeli instalaciju Vibera na svoje Windows računalo, prvo što trebate napraviti je spojiti se na Viber stranicu ili kliknuti ovdje kako biste odmah bili spojeni na web stranicu na kojoj ćete preuzeti aplikaciju.

Kada se stranica učita, pritisnite zeleni gumb Preuzmite Viber zatim kliknite ljubičasti gumb Preuzmite za Windows koji se nalazi s desne strane ispod natpisa Viber for Desktop i pričekajte da završi besplatno preuzimanje Vibera na vašem računalu.

Kada je preuzimanje završeno, otvorite datoteku ViberSetup.exe za početak instaliranja Vibera na Windows. Zatim u prozoru koji se pojavi potvrdite instalaciju aplikacije klikom na Instalirati (instalirati).

Pričekajte nekoliko sekundi da se besplatna aplikacija Viber instalira na vaše stolno ili prijenosno računalo. Na radnoj površini pojavit će se nova ikona, a nakon instalacije automatski se pokreće Viber ili Viber aplikacija.
Posljednje što trebate učiniti je pravilno postaviti besplatnu aplikaciju.

instalacija vibera
Viber na kompjuteru

Nakon što se aplikacija Viber pokrene na vašem stolnom računalu, potrebno je kliknuti na ljubičasti gumb Da kako biste potvrdili da imate Viber instaliran i na svom mobilnom telefonu (inače nećete moći koristiti Viber za desktop dok ne otvorite račun na svom pametnom telefonu).

Zatim u polje Unesite svoj broj telefona trebate unijeti svoj broj mobitela i kliknuti na gumb Nastaviti. Iskočit će vam novi prozor s natpisom Viber Secondary Device Activation (aktivacija sekundarnog Viber uređaja) i odmah ispod QR koda (crna kocka) koji trebate skenirati telefonom.

Ako otključate mobitel, vidjet ćete da je kamera uključena i trebate skenirati QR kod. Postavite okvir na crni kvadrat i pričekajte nekoliko sekundi da skeniranje završi.
Zatim u sljedećem prozoru kliknite na ljubičasti gumb Sinkronizacija za prebacivanje svih vaših kontakata i poruka s telefona na desktop verziju, pa opet na mobitel gdje je potrebno potvrditi na istom ljubičastom gumbu Sinkronizacija.

instalacija vibera
Instalacija Vibera na PC

Nakon što ste preuzeli i instalirali Viber na Windows operativni sustav te nakon što ste pokrenuli i konfigurirali Viber aplikaciju, slobodni ste razgovarati i razgovarati sa svojim prijateljima.

Zaključak

Viberom ćete uštedjeti novac ako imate mnogo kontakata koje često zovete (kao što su obitelj, prijatelji i kolege) koji koriste pametne telefone. Zamolite ih da instaliraju aplikaciju Viber i pozivi s njima bit će besplatni, pogotovo ako telefonirate putem WiFia. Također, možete organizirati grupno dopisivanje u Viberu i pretvoriti aplikaciju u alat za suradnju.

Pročitajte i ovo

Možda vas zanima