back to top

Kako živjeti 24 sata dnevno

Većina nas mora živjeti 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Što to zapravo znači, objasnio nam je pisac u ovoj knjizi KAKO ŽIVJETI 24 SATA DNEVNO. Dnevna rutina svakog od nas različita je u mnogočemu, odnosno ovisi o nama jer smo mi ti koji organiziramo svoj dan.

U jednom danu većina vremena je rezervirana za posao, odnosno odlazak na posao, a ostatak slobodnog vremena organiziramo svaki dan prema našim željama.

živjeti 24 sata dnevno
Većina nas mora živjeti 24 sata dnevno.

Svima nam je zajedničko da svaki dan imamo rutinu razvijati svoje zdravlje, odnosno brinuti se o njemu i njegovati ga.

Također trebamo upotpuniti dan razvijanjem zadovoljstva, poštovanja, evolucije, zarađivanja novca potrebnog za život.

Ispravnim življenjem i što učinkovitijom organizacijom i korištenjem života doći ćemo do maksimalnog užitka u životu praćenog harmonijom i skladom.

O svemu tome ovisi vaša sreća koja se mnogima čini kao nedostižna nagrada. Stiže kad se najmanje nadamo i sasvim iznenada.

Svako od nas čeka svoju sreću, odmah iza ugla i pojavi se onda kada nam je najpotrebnija. Život je preuzbudljiv, ima dobrih i loših strana, ali kako ništa nije zauvijek, često se sve promijeni u zadnji čas.

“Koristim svoju bol kao gorivo na putu do savršenstva… Savršeno je nedostižno, ali postoji put do njega…”

prvi na google
Većina nas mora živjeti 24 sata dnevno kolik je to moguće

DA LI JE MOGUĆE živjeti 24 sata dnevno

U današnje vrijeme imamo sve manje vremena za neke osobne i važne stvari, pa si stalno govorimo da ćemo nešto promijeniti kada budemo imali više vremena. Ali nije baš tako, nikad nismo imali više vremena nego sada, da baš sada.

Imamo i uvijek smo imali svo vrijeme koje postoji. To vrijeme vam nitko ne može oduzeti i nitko ne dobiva više ili manje vremena od vas.

Nažalost, mi to vrijeme ne nalazimo i sve odgađamo, ali kada malo bolje pogledamo situaciju zapravo imamo i oduvijek smo imali sve vrijeme ovog svijeta koje postoji. Nije problem u vremenu nego u nama samima, jer nismo znali kako to organizirati.

Uvijek imamo vremena na pretek, naravno ako ga dobro organiziramo. Nitko ne može ukrasti ili tratiti naše vrijeme osim ako mu vi to ne dopustite. Pokušajte ne gubiti svoje dragocjeno vrijeme na ljude koji vam nisu bitni jer se ono nikada neće vratiti, niti će se ikada ponoviti.

Pobrinite se da ga dobro iskoristite na najpotrebniji način za svoje zadovoljstvo. Vrijeme vam nitko ne može nagraditi, niti vam ga može oduzeti, ono je nemjerljivo i neprocjenjivo. Svaki dobro utrošen sat nema cijenu niti se može kupiti svim bogatstvom ovoga svijeta.

Treba živjeti za svaki trenutak života i uživati ​​u njemu najbolje što možemo. Mnogo je trenutaka u životu koje možemo izgubiti jer prođu i više se neće vratiti. Ne dopustite da svaka sljedeća propadne jer je spremljena samo za vas, stoga uživajte i iskoristite je najbolje.

kako živjeti 24 sata dnevno
Stalna prisutnost na društvenim mrežama i stres

Čuda se svakodnevno događaju od trenutka kada ustanete pa dok ne zaspite i neće se ponoviti, stoga budite spremni i iskoristite ih. Iskoristite svaki trenutak da pozovete starog prijatelja na ručak, budite spremni za svaki zadatak, pomirite se s nekim s kim ste u svađi. Jednom riječju, gledajte da maksimalno iskoristite dan i učinite dobro djelo, jer dobro se dobrim vraća.

U životu treba pokušati biti zadovoljan vrlo malim stvarima. Nemojte biti pohlepni i nezadovoljni jer vas ta negativnost može odvesti u suprotnom smjeru od onoga što bi trebalo biti. Svatko od nas nosi u sebi neku vrstu žara koji tinja i bukti sasvim iznenada.

Treba paziti da nas vlastiti žar ne spali i uništi. Također biti dobročinitelj može postati podmukla i prijevarna stvar. Ako ikad nekome pružite prst u obliku neke pomoći, vrlo brzo može zatražiti cijelu ruku.

Nemojte se previše truditi na početku i ne preuzimajte previše, već se zadovoljite malim stvarima. Dopustite da vam se dogode loše stvari i prihvatite ih na najnormalniji mogući način.

Svaki neuspjeh ne bi bio važan da ne uzrokuje gubitak samopoštovanja i samopouzdanja. Ako se upustimo u veliki pothvat koji se dogodi u roku od dvadeset četiri sata, ali shvatimo da nam je potrebno više vremena za to, imamo mogućnost izbjeći rizik ranog neuspjeha.

Baš kao što ništa ne uspijeva kao uspjeh, ništa ne uspijeva kao neuspjeh. Pustite da sve ide svojim prirodnim tokom i ne dopustite da vas uništi previše pokušavajući pod svaku cijenu nešto promijeniti.

KNJIGA Kako živjeti 24 sata dnevno

akt online
Kako živjeti 24 sata dnevno

Pprestani govoriti “volio bih”, počni s “radim na tome”… Poduzimam akciju!

Ne pokušavajte pomicati planine i preusmjeravati rijeke, ne gubite vrijeme na nemoguće stvari, već prihvatite stvarnost onakvom kakva jest…prirodna. U životu sve ide svojim tijekom, koji u većini slučajeva ne možemo promijeniti.

Nije prirodno da sve bude po našem, jer bi tada nastao pravi kaos među ljudima. Pokušajte se prilagoditi svakoj novoj situaciji jer je to najbezbolnije i najispravnije. I nikada, baš nikada ne grizite više nego što možete sažvakati jer ćete tada biti u nevolji.

Ostanite skromni i vrijedni sebe i stvorite ravnotežu da uvijek budete na pozitivnoj nuli. Svatko je donekle krojač svoje sudbine, stoga vodite računa da ostanete na pravom putu i pokažite sebi da ste dorasli svakom zadatku.

Ovo je bio sažetak knjige “Kako živjeti 24 sata dnevno” Arnolda Bennetta.

www.gospodindirektor.com

Možda vas zanima