back to top

Najljepše turističke destinacije – Top 10 turističkih destinacija za ljubitelje avanture

Lista najljepših turističkih destinacija za sve ljubitelje avanture

Za sve ljubitelje adrenalina i avanture pripremili smo najljepše turističke destinacije koje vrijedi posjetiti.

Novi Zeland – Ovaj spektakularni otok poznat je po prekrasnom krajoliku, od planina i ledenjaka do vulkana i tropskih šuma. Aktivnosti koje se mogu doživjeti na Novom Zelandu su bungee jumping, jet ski, paragliding, trekking i skijanje.

Peru – Ova zemlja u Južnoj Americi dom je Machu Picchua, drevnog grada Inka na vrhu planine. Osim toga, Peru nudi trekking u planinama, rafting i penjanje na Ande.

Namibija – Namibija je dom najstarije pustinje na svijetu, pustinje Namib. Posjetitelji mogu istraživati ​​pustinju džipom, sandboardom ili helikopterom. Osim toga, Namibija je poznata po svojim divljim životinjama i safari avanturama.

Island – Ova zemlja leda i vatre nudi nezaboravne avanture poput posjeta gejzirima, kupanja u toplim izvorima i trekinga po ledenjacima.

Škotska – Ova zemlja nudi prekrasan planinski krajolik, jezera i povijesne gradove. Aktivnosti koje se mogu doživjeti su trekking, planinarenje, vožnja kajakom i ribolov.

turističke destinacije
Novi Zeland – Ovaj spektakularni otok poznat je po prekrasnom krajoliku, od planina i ledenjaka do vulkana

Južnoafrička Republika – Ova zemlja nudi safari avanture, planinarenje u planinama Drakensberg i vodene sportove u prirodi oko Cape Towna.

Kanada – Kanada nudi nezaboravne avanture kao što su planinarenje u Nacionalnom parku Banff, rafting na rijeci Kicking Horse i obilasci ledenjaka u Yukonu.

Australija – Australija je poznata po divljim životinjama i avanturama poput ronjenja s morskim psima, bungee jumpinga i vožnje kroz pustinju.

Kostarika – Kostarika nudi prekrasne krajolike, poput tropskih šuma i plaža, kao i aktivnosti kao što su zip-line, surfanje i posjet vulkanima.

Jordan – Ova zemlja na Bliskom istoku poznata je po svojim drevnim gradovima, pustinjama i planinama. Posjetitelji mogu uživati ​​u trekingu kroz pustinju Wadi Rum ili posjetiti drevni grad Petru.

turističke destinacije
Najljepše turističke destinacije

Mjesta na svijetu koja ne biste trebali posjetiti

Iako postoje mnoga lijepa i fascinantna mjesta koja želite posjetiti, postoji i nekoliko mjesta koja biste trebali izbjegavati iz sigurnosnih ili etičkih razloga. Dolje su navedena neka od najopasnijih i najkontroverznijih mjesta koja ne biste trebali posjetiti.

  1. Sjeverna Koreja – Ovaj totalitarni režim predvođen Kim Jong-unom vrlo je opasno mjesto za posjetiti. Posjetitelji su pod strogim nadzorom, a kršenje pravila može dovesti do ozbiljnih posljedica.
  2. Myanmar – Ova je zemlja dugo bila zatvorena za turiste zbog političkih problema i problema s ljudskim pravima. Iako se situacija u zadnje vrijeme malo popravila, još uvijek postoji visoka razina kriminala i nasilja.
  3. Irak – Zemlja koja se dugo borila s terorizmom i još uvijek ima visoku razinu nasilja i kriminala.
  4. Somalija – Ova se zemlja desetljećima nosi s političkom nestabilnošću, sukobima i terorističkim napadima.
  5. Sirija – Građanski rat koji je počeo 2011. godine u Siriji učinio je ovu zemlju jednom od najopasnijih na svijetu.
  6. Venezuela – Politička nestabilnost, visok nivo kriminala, inflacija i nestašice hrane i lijekova samo su neki od problema s kojima se ova zemlja suočava.
  7. Južni Sudan – Politička nestabilnost, kriminal i sukobi između različitih etničkih skupina čine ovu zemlju vrlo opasnom.
  8. Jemen – Ova zemlja se suočava s ratom, terorizmom i humanitarnom krizom.
  9. Afganistan – Iako se situacija u zemlji popravila u posljednjih nekoliko godina, još uvijek postoji visoka razina nasilja i kriminala.
  10. Meksiko – Iako Meksiko ima mnogo prekrasnih turističkih destinacija, visoka razina kriminala, narkokartela i nasilja čine ga jednom od najopasnijih zemalja na svijetu.

Ove zemlje su samo neka od mnogih opasnih mjesta na svijetu. Prije nego što krenete na putovanje, uvijek je važno istražiti sigurnost i sigurnost odredišta kako biste izbjegli moguće probleme.

zaa.rs

Pročitajte i ovo

Možda vas zanima