back to top

Online tečaj: 3 najbolje tražilice za tečajeve eučenja

U današnjem tehnološkom dobu, čak i ako ste prezauzeti da biste pohađali školu ili fakultet, možete iskoristiti razne besplatne i plaćene online tečajeve kako biste naučili nove stvari i poboljšali se.

Internet kao virtualni prostor je jako velik i pomoću web tražilica možete pronaći brdo raznih online tečajeva, no pitanje je kako pronaći online tečaj koji vas najviše zanima i koji će ponuditi najveću kvalitetu u odnosu na cijena.

Tu na scenu stupaju specijalizirane tražilice za elearning tečajeve koje možete koristiti za osobni napredak. Oblak Znanja je za vas odabrao tri najbolje tražilice za online tečajeve.

Redhoop

Redhoop je tražilica obrazovnog sadržaja koja pretražuje online video tečajeve koje nude uzorne online škole kao što su Khan Academy, Udemy, Lynda.com i druge.

Na naslovnoj stranici Redhoopa možete potražiti tečaj po svom izboru ili ga potražiti u kategorijama s lijeve strane.

online tecaj

Najbolja stvar kod tražilice RedHoop je to što možete filtrirati rezultate pretraživanja prema cijeni, kategoriji i školi. Na taj način možete tražiti besplatne tečajeve i usporediti ih s onima koji se plaćaju.

Budući da je RedHoop samo tražilica, ne sadrži videodatoteke. Nakon što odaberete tečaj i pritisnete gumb Krenite sada na ovaj tečaj bit ćete preusmjereni na odgovarajuću stranicu eškole.

Coursera

Coursera je obrazovna tražilica koja nudi etečajeve renomiranih sveučilišta diljem svijeta. Ako ste zainteresirani za određeni tečaj, jednostavno ga počnite upisivati ​​u okvir za pretraživanje na početnoj stranici ili kliknite na jedan od ponuđenih tečajeva u nastavku.

Možete čak i filtrirati tečajeve prema jeziku i temi. Također postoji mogućnost višestrukog odabira označavanjem polja pored svake teme.

online tečaj
Coursera je obrazovna tražilica koja nudi etečajeve renomiranih sveučilišta diljem svijeta

Nakon što odaberete tečaj, kliknite na njega i pritisnite gumb Prijavite se kako se prijaviti za taj tečaj.

Coursera se razlikuje od ostalih online škola po načinu na koji učite i neće vam omogućiti brzi pristup video zapisima i drugim nastavnim materijalima.

Umjesto toga, morat ćete se prijaviti za svaki tečaj koji će započeti određenog datuma i morat ćete izvršiti dodijeljene zadatke kako biste uspješno položili tečaj.

Skilledup

SkilledUp je još jedna obrazovna tražilica za pronalaženje online video tečajeva. Možete pretražiti temu ili kliknuti na poveznicu Online tečajevi za pregled popisa tema i tečajeva.

Možete filtrirati rezultate pretraživanja prema vrsti tečaja i cijeni. Nakon što odaberete vrstu tečaja i cijenu, možete odabrati više tečajeva klikom na gornji padajući izbornik Potražite više tečajeva.

online tecaj
Online tečaj Skilledup

Toni Milun

ToniMilun.com je hvale vrijedna stranica splitskih profesora matematike i fizike koju pratimo od samog početka. Vjeruje da matematika može biti i zabavna te da 2+2 ne mora uvijek biti 4, već puno, puno više.

Na ovoj stranici prikupljeno je mnogo izvrsnih videa rješavanja i objašnjavanja matematičkih zadataka, naravno na hrvatskom jeziku, a najbolje je što se sam projekt širi i na druga područja.

Edukativni videi podijeljeni su po školskim razredima i temama i lako ih možete pronaći klikom na poveznicu Predmeti iz glavnog gornjeg izbornika.

Ostale mogućnosti online učenja

Osim ovih obrazovnih online tražilica, postoji nekoliko drugih online škola:

1. Khan Academy je prekrasan obrazovni projekt koji nastoji potpuno promijeniti obrazovni sustav. Ovdje možete gledati video tečajeve za učenje matematike, informatike itd. Svi video tečajevi su besplatni i dostupni na Youtubeu.

2. Youtube ima kompletan online obrazovni odjel poznat kao EDU. Nepotrebno je reći da su besplatni za gledanje.

3. TED također ima kompletan segment online učenja poznat kao TED ED – Lekcije vrijedne dijeljenja.

4. WikiBooks je inicijativa grupe Wikimedia (Wikipedia) koja omogućuje besplatno preuzimanje i čitanje eknjiga.

Zaključak

Sada kada imate resurse da podignete svoje vještine na višu razinu bez upisa u specijalnu školu ili fakultet, trebali biste ih iskoristiti u svoju korist. Ako ste već koristili ove online tečajeve ili neke druge online usluge učenja, recite nam svoja iskustva ispod u komentarima.


www.oblakznanja.com

Preporuka

Možda vas zanima