Pametni telefoni za učenje – 4 načina na koje studenti mogu koristiti pametne telefone za učenje

Pametni telefoni nude neograničene mogućnosti učenja

Pametni telefoni mogu biti izvrstan alat kada je u pitanju pomoć pri učenju. Iako se danas vode velike rasprave o tome treba li dopustiti korištenje pametnih telefona tijekom predavanja i vježbi , svi se slažu u jednom – pametni telefoni za učenje mogu biti itekako korisni !

Drugo je pitanje kako će ih učenici koristiti. Koriste li ih u najboljoj namjeri iu prave svrhe , sigurno je da u svojim rukama imaju moćan alat koji će im pomoći u procesu obrazovanja.

Pametni telefoni nude neograničene mogućnosti učenja. Neke od onih koje ćemo navesti možda već koristite, dok druge tek treba isprobati. U svakom slučaju, ono što vam treba je pametni telefon.

Ne mora biti riječ o vrhunskom modelu , ali bilo bi dobro da ima dovoljno prostora za pohranu , solidnu kameru i, naravno, da ” ne posustaje ” u radu.

Ako to nije slučaj , svoj stari uređaj možete prodati tvrtkama koje to čine kupnja telefona a dobiveni novac uložite u kupnju novog uređaja.

U svakom slučaju , kada dobijete telefon koji može zadovoljiti sve važeće zahtjeve , iskoristite naše prijedloge kako ga koristiti za učenje.

pametni telefoni za ucenje
Pametni telefoni za učenje

Pametni telefon kao istraživački alat

Pametni telefoni omogućuju učenicima brzo i jednostavno istraživanje, prije ,tijekom i nakon nastave. Umjesto nošenja glomaznih prijenosnih računala, tableti i pametni telefoni mogu biti od velike pomoći kada je u pitanju istraživanje tema obrađenih na predavanjima ili vježbama.

Internet ima širok izbor informacija i izvora koji mogu biti od velike važnosti za kvalitetniji rad i stjecanje znanja. A jedan od načina pristupa tim informacijama je i putem mobilnog telefona.

Zahvaljujući pametnim telefonima danas se i studenti koji kod kuće nemaju računalo mogu jednako dobro informirati i imati pristup važnim podacima za svoje učenje.

To vrijedi i za pristup raznim knjižnicama sa znanstvenoistraživačkim radovima. Tako, koristite svoj telefon mudro i otvorite račune online knjižnica kako biste mogli istraživati ​​ svoje područje studija.

Fotografiranje ploče i snimanje predavanja

Neki učenici ponekad ne mogu brzo napisati sve što je napisano na ploči jer prate što profesor govori i pokušavaju razumjeti temu o kojoj se govori.

Ali ako imaju pametni telefon na raspolaganju, mogu poslikati ploču i kasnije , kad se vrate s predavanja , sve lijepo zapisati u bilježnicu.

pametni telefoni za učenje
Pametni telefoni za učenje

Slično je i kod snimanja predavanja. Neki studenti žele snimiti predavanje profesora , pogotovo ako je vrlo važno , kako bi ga kasnije mogli poslušati više puta i pripremiti se za ispit bolji.

Ono što će vam trebati ako želite snimiti cijelo predavanje je dovoljno memorije i brz telefon.

Ako vaš uređaj ne ispunjava te uvjete , pokušajte nabaviti drugi , a stari prodajte tvrtkama koje otkupljuju rabljene telefone.

Ako ne znate gdje ih pronaći , idite na Google pretraživanje i upišite frazu otkup telefona Beograd ( ili drugi grad u kojem studirate ). Prodaj svoj stari uređaj , dodaj još malo novca i kupi novi telefon na kojem ćeš lako snimati predavanja .

E – knjige i platforme za učenje

Digitalna era sa sobom donosi mnoge nove mogućnosti. Svjedoci smo sve većeg broja digitalnih izdanja knjiga, kako za osnovne i srednje škole , tako i za koledž.

 Iako je većini učenika lakše čitati i učiti iz tiskanih knjiga, ponekad može biti vrlo korisno imati ih u PDF formatu. Knjiga u digitalnom formatu možete čitati dok ste u javnom prijevozu ili dok idete na ispit . Sve što trebate je instalirati aplikaciju koja čita ovaj format datoteke.

Naravno , možete koristiti i velik broj online platformi iz područja obrazovanja, s njih preuzimati materijale i dijeliti ih s drugim korisnicima. Možete čak razmijeniti mišljenja o nekim temama vezanim uz vaš fakultet.

pametni telefoni za ucenje
Pametni telefoni za učenje

Korištenje pametnih telefona kao mobilnih dnevnika

Davno su prošla vremena kada su studenti koristili dnevnike i bilježnice za upisivanje rasporeda sati, ispita ili drugih važnih detalja vezanih uz fakultet.

Danas je tu ulogu preuzeo pametni telefon . Osim toga , studenti mogu postaviti podsjetnike , napraviti popise obaveza i organizirati svoje vrijeme.

U tu svrhu postoje namjenske aplikacije koje organizaciji mogu znatno olakšati rad. Ako imate Android telefon, u Trgovini Play upišite bilješke ili podsjetnik i kao rezultat ćete dobiti velik broj aplikacija pomoću kojih možete organizirati svoje vrijeme .

Telefoni su prvenstveno dizajnirani da vam omoguće uspostavljanje kontakta na daljinu s drugom osobom. No danas, kada je tehnologija toliko napredovala , pametni telefoni mogu puno više , pa čak i biti velika podrška učenicima u njihovom obrazovanju. Pokušajte ih iskoristiti na najbolji mogući način , a primjeri koje smo dali mogu vam pomoći u tome.

beleske . com

Preporuka

Možda vas zanima