back to top

Savjeti za preuređenje doma za rad od kuće

Rad od kuće postao je norma za mnoge ljude diljem svijeta. Bilo da ste freelancer, poduzetnik ili radite za tvrtku koja omogućuje rad na daljinu, važno je imati funkcionalan i ugodan prostor za rad.

U ovom tekstu dat ćemo vam savjete kako svoj dom preurediti tako da bude idealan za rad od kuće, a uz osnovne alate možete postati pravi majstor adaptacije.

Neophodni alati za preuređenje doma – postanite sam svoj majstor

Preuređenje doma ne mora biti komplicirano ni skupo. S osnovni alat, mnoge poslove možete obaviti sami. Osnovni alat koji će vam trebati uključuje bušilicu za montažu polica, zidnih nosača i drugog pribora, odvijač za sastavljanje i pričvršćivanje namještaja, metar za točne mjere prostora i namještaja, čekić za manje popravke i montažu te libelu za postavljanje polica i slika kako bi bile ravne.

Mixal alati za kuću nude sve što vam je potrebno da postanete sam svoj majstor. Možete lako montirati police čime ćete dobiti dodatni prostor za odlaganje knjiga i radnog materijala.

Osvježite prostor novim bojama koji će povećati produktivnost, kao što su plava i zelena. Postavite zidne plakate, slike ili rokovnik kako biste dodatno personalizirali prostor.

Planiranje prostora za rad od kuće

Prvi korak u preuređivanju vašeg doma za rad od kuće je odabir prikladnog mjesta. Idealno bi bilo zasebna soba koju možete koristiti kao ured. Ako imate kućnog ljubimca, to je vaš Ljubimac neće dolaziti na svaki poslovni sastanak i odvraćati vas od radnih obaveza.

Ako to nije moguće, poseban dio dnevne ili spavaće sobe za posao.

Prirodno svjetlo je vrlo važno, pa bi bilo najbolje da je mjesto za rad u blizini prozora. To će vam pomoći da iskoristite prirodno osvjetljenje, što je korisno za produktivnost.

Izbjegavajte bučne dijelove stana tako da se možete koncentrirati na posao. Također osigurajte dovoljno prostora za odlaganje radnog materijala.

savjeti za preuređenje doma za rad od kuće

Nakon što odaberete mjesto, sljedeći korak je stvaranje funkcionalnog radnog prostora. Uložite u kvalitetan radni stol i ergonomsku stolicu kako biste izbjegli bolove u leđima i vratu. Stol postavite tako da imate dobar pregled prostora i da sve što vam treba bude nadohvat ruke.

Koristite prirodno svjetlo kad god je to moguće i dodajte stolnu lampu s podesivom svjetlinom za optimalno osvjetljenje čak i tijekom večernjih sati.

Personalizacija radnog prostora ključna je za stvaranje ugodne atmosfere.

Dodavanje sobne biljke može poboljšati kvalitetu zraka i stvoriti ugodnu atmosferu. Koristite ukrasne kutije, držače za olovke i druge dodatke koji će vam pomoći da organizirate svoj prostor.

Postavite usmjerivač na optimalnu lokaciju kako biste imali dobar signal u radnom području i organizirajte kabele uz pomoć vezica i držača kako biste izbjegli nered.

Jednostavni DIY projekti za osvježenje vašeg prostora

Preuređenje doma ne mora biti skupo ni komplicirano. Evo nekoliko jednostavnih DIY projekti koji će vam pomoći da poboljšate svoj radni prostor kod kuće. Slobodnjaci, poduzetnici i ostali koji rade od kuće mogu na ovaj način maksimalno izraziti svoju kreativnost.

Izrada personalizirane radne površine

Ako imate stari stol koji vam više ne odgovara, ne morate ga odmah zamijeniti novim. Uz malo kreativnosti, možete vratiti. Bojanje ili lakiranje starog stola može mu dati potpuno novi izgled.

Na površinu stola dodajte samoljepljive folije sa zanimljivim uzorcima ili teksturama. Također možete dodati organizatore kabela ili držače za olovke kako bi sve ostalo na svom mjestu.

Osvježenje namještaja

Restauracija namještaja može biti zabavan i koristan DIY projekt. Tapecirajte stare stolce novim tkaninama ili dodajte jastuke sa zanimljivim uzorcima. Starim komadima namještaja uz malo boje i mašte možete dati novi život. Ovo je sjajan način da osvježite prostor bez trošenja puno novca.

Kabelska organizacija

Nered od kabela može biti prava smetnja u radnom prostoru. Upotrijebite vezice, držače za kabele ili čak i DIY držače napravljene od toaletnih rola ili spajalica za organiziranje kablova.

Provođenje kabela iza namještaja ili uz rubove zidova može pomoći vašem izgledu prostora uredniji i profesionalniji.

Dobra organizacija poslovnog prostora može biti jedan od tajne poduzetničkog uspjeha ili uspjeh slobodnjak.

DIY stolni organizatori

Izrada stolnog organizatora može vam pomoći da svoj radni prostor održite urednim. Za izradu upotrijebite stare kutije za cipele, limenke ili staklenke praktični držači za olovke, pribor i ostale sitnice.

Obojite ih ili prekrijte ukrasnim papirom kako bi odgovarali estetici vašeg radnog prostora.

Zidni organizatori od drvenih letvica

Zidni organizatori od drvenih letvica izvrsni su za male prostore. Koristite drvene letvice koje možete pričvrstiti na zid i na njih objesiti razne držače, kuke i košare.

Ovo je idealno za držeći pribor, bilješke ili čak biljke. Ovi organizatori su funkcionalni i dekorativni.

Jednostavni DIY projekti mogu transformirati vaš radni prostor i učiniti ga funkcionalniji i ljepši. Uz malo truda i kreativnosti možete stvoriti prostor u kojem ćete uživati dok radite. Ovi projekti nisu samo korisni, već i zabavni, dajući vam priliku da izrazite svoju kreativnost i personalizirate svoj radni prostor.

Preuređenje doma za rad od kuće može biti značajno poboljšati svoju produktivnost i kvalitetu života. Uz osnovne alate i malo truda možete stvoriti funkcionalan i ugodan radni prostor.

Primjenom ovih savjeta vaš će dom postati idealno mjesto za rad i odmor.

Post Savjeti kako preurediti dom ako radite od kuće prvi put se pojavio na Blogovi o obrazovanju u 21. stoljeću -.

Izvor: ( samoobrazovanje.rs / eBit.hr )

Možda vas zanima