back to top

Selidba studenata – kako uskladiti selidbu i semestar?

Selidba studenata – Uvod

Jeste li ikad promijenili više adresa nego kad ste bili student? Vjerojatno niste, a selidbu slobodno možemo nazvati trećim semestrom. Uz brojne obveze koje svaki student ispunjava na fakultetu, preseljenje je besplatna obveza kojoj se nitko ne veseli.

Bilo da se radi o preseljenju iz jednog studentskog doma u drugi ili iz stana u stan, studentima kojima je slobodno vrijeme idealna prilika za kavu s prijateljima, odmor i rekreaciju, preseljenje stvara dodatnu nervozu i stres. Kako je pretraga stana obično na početku akademske godine, a dodjela kuća je obično u studenom u tjednu kolokvija, važno je pronaći balans između obaveza i energije koja će izvući potrebno strpljenje i volju s obje strane .

Srećom, kreće se ne mora biti toliko naporan, a ovi vam savjeti mogu pomoći da malo olakšate svoj pokret. Čitati!

Odvojene knjige i sve što vam treba za faks

selidba studenata

Neka svaka skripta, bilješka i knjiga budu zasebno pripremljene tako da kada dođe vrijeme za ponovno pakiranje, prvo ih možete uzeti, ako je tjedan kolokvija ili imaš zadaću što je hitno. Kada ste student, ako ne znate gdje je knjiga, to može biti jako frustrirajuće i situacija u kojoj se potpuno nepotrebno izlažete stresu. Zato pakirajte kutije s knjigama zadnje. Kad sortirate stvari, one će biti prve na redu. Pritom je pametno krenuti s teškim stvarima, nakon toga će sve biti lako.

Štedi novac

Počnite s onim što najbolje odgovara vašem proračunu. Istražite sve moguće varijante prijevoza i dobro razmislite koji će od njih na najbolji mogući način osigurati vaše stvari. Možete odabrati prijevozno sredstvo prema svojim financijama i detaljno pregledati sve agencije za selidbe. Također, razmislite koji kolega vozi auto i želi vam pomoći.

Koliko znaju studenti najvećeg sveučilišnog centra preseljenje u Beograd znaju biti spori zbog prometnih gužvi i beskonačnog pakiranja. Kada je u pitanju preseljenje Beograda preko agencije nema brige oko goriva, parkinga, gužvi i prijenosa stvari. Netko drugi će to učiniti umjesto vas.

I ako agencija za selidbe ne zvuči kao najatraktivnija opcija i takva vam se opcija može činiti skupljom od organizacije u vlastitoj režiji, često se takav izbor pokaže najekonomičnijim zbog kompletne usluge. Možete odabrati i opciju pakiranja stvari, no s obzirom na to da najbolje poznajete svoje stvari i dragocjenosti, možda uz par smjernica kako najlakše obaviti selidbu, bolje će vam biti da to učinite sami. U svakom slučaju, vlastitim prijevozom možete smanjiti troškove, iznajmljenim prijevozom uštedjet ćete vrijeme, a izbor je na Vama.

Riješite se svega što vam ne treba

Bilo da se radi o studentskoj sobi ili stanu, prostor mladog čovjeka doima se kao skup minimalnih stvari potrebnih za život. Istina je potpuno drugačija. Vjerojatno niti ne shvaćamo koliko stvari stane u petnaest kvadrata, a to ne znaju ni studenti sve do trenutka kada sve te stvari treba preseliti u novi stambeni prostor.

Među svim tim stvarima često se nakupe nepotrebni predmeti kojih biste se vjerojatno na vrijeme riješili da znate da će samo skupljati prašinu na polici i u ormaru. Ako postoji mogućnost recikliranja otpada koji se nalazi u vašem domu, nemojte se ustručavati to učiniti. Osim što ćete smanjite posao raspakiranjapokazat ćete ekološku svijest zbog koje ćete se osjećati bolje.

Sve pažljivo zapakirajte

selidba studenata - kako uskladiti selidbu i semestar?

Što se pakiranja tiče, važno je krenuti na vrijeme. Kada bude dovoljno vremena, moguće je postupno organizirati stvari i selidba biti vrlo uspješna. Pripremite papir i olovku i stvarajte popis stvari koje premještate. Možete podijeliti stvari u grupe, odvojite lomljive predmeteone dragocjenije, odjeća, knjige i sve ostalo.

Svaku grupu stvari treba označiti nakon razvrstavanja u kutije i vrećice. To će olakšati raspakiranje jer će svaka kutija pokazati što je unutra. Kutije možete sortirati prema grupama koje ste prethodno kreirali, a mogu se rasporediti i po prostorijama ili namjeni. Sve što će vam olakšati kretanje je dobrodošlo. Što više detalja stavite u svoj plan pakiranja, to ćete lakše pronaći svaki predmet koji prevozite, čak i najmanji.

selidba studenata
Selidba studenata - kako uskladiti selidbu i semestar?

Pomozi svom cimeru

Ako imate cimericu, budite dobar prijatelj i pomozite cimerici kada je u pitanju selidba. Osim što ćete učiniti dobro djelo, točno ćete znati koje su kutije njegove, a koje vaše i neće biti zabune kada dođe vrijeme za raspakiranje u vašem novom prostoru. To možete učiniti tako da flomasterom iscrtate određeni oblik na kutijama vašeg sustanara, ali i sami. Značajka može biti i vaše osobno ime. Ova klasifikacija može biti i putokaz dečkima iz agencije za selidbe koji će znati razdvojiti kutije.

Opustiti

Na kraju, ne zaboravite da vam je potreban odmor. Za selidbu je potreban plan i organizacija, ali i opuštanje, stoga je uvijek dobrodošla pauza za omiljenu hranu, kavu i osvježenje. Ovo će učiniti selidbu podnošljivijompružiti vam fizički odmor, ali i osmijeh i zabava koja je uvijek potrebna. Uz dobar tim, semestri, predavanja, ali i pokreti poput trećeg semestra, bit će lakši i manje intenzivni u trajanju. Ovaj događaj ne mora biti naporan, to je zabavan projekt, samo ne zaboravite slijediti sve ove savjete kako bi selidba uspjela!

beleske.com

Preporuka:

5 tajni sportskog klađenja

10 sajtova za gledanje filmova online sa prevodom!

Kako se zarađuje od TikToka

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra dobio FCC certifikat

Meta pravi AI nalepnice za Messenger

5 stvari koje virtuelna privatna mreža može sakriti i 5 stvari koje ne može

6 najboljih softvera za kloniranje diska na Windows 10

25 Instagram savjeta koje trebate znati u 2023 godini

Možda vas zanima