back to top

SEO sadržaj – Piši za publiku, pozicioniraj se na Google

Zašto je važno pisati za publiku kada se radi o SEO sadržaju?

Jedna od ključnih stvari koju treba imati na umu prilikom izrade SEO sadržaja je da on ne bi trebao biti samo namijenjen optimizaciji za tražilice. Umjesto toga, treba se usredotočiti na stvaranje kvalitetnog sadržaja koji je prilagođen publici.

U konačnici, sadržaj koji je privlačan i relevantan publici, imat će veću vjerojatnost da će biti podijeljen i linkan, čime se povećava vidljivost na tražilicama.

Kada se piše za publiku, copywriter mora uzeti u obzir svakodnevne izazove, potrebe i interese svoje publike. Ovaj pristup stvara emocionalnu vezu između publike i sadržaja, što ih čini sklonijim da se aktivno uključe i podjele sadržaj. To može dovesti do boljih ocjena na tražilicama, jer kada ljudi dijele vaš sadržaj, to signalizira tražilicama da je sadržaj kvalitetan i vrijedan.

Za sve copywritere, stvaranje sadržaja koji privlači i zadržava publiku, dok istovremeno uključuje ključne riječi za tražilice, je izazov koji je vrijedi prihvatiti.

seo sadrzaj
Zašto je važno pisati za publiku kada se radi o SEO sadržaju?

Kako se može stvoriti SEO-optimizirani sadržaj koji je prilagođen publici?

Stvaranje SEO-optimiziranog sadržaja koji je prilagođen publici može biti teško. Prvo, treba se provesti istraživanje ključnih riječi koje se traže u određenoj niši ili industriji.

Ove ključne riječi treba prirodno integrirati u sadržaj na način koji će pomoći publici da pronađe ono što traže, ali i ostaviti dojam na tražilice. Korištenje ključnih riječi u naslovima, podnaslovima i u prvom i zadnjem pasusu sadržaja može biti korisno.

Slijedeći korak je izrada kvalitetnog i privlačnog sadržaja koji je prilagođen publici. Sadržaj treba biti originalan, koristan i informativan, a također i relevantan za ključne riječi. To će pomoći u izgradnji povjerenja publike i stvaranju emocionalne veze s sadržajem.

Kada se kombinira ključne riječi i prilagođeni sadržaj, SEO-optimizirani sadržaj može dovesti do boljeg rangiranja na tražilicama. Međutim, važno je imati na umu da se ne radi samo o rangiranju.

Krajnji cilj je stvoriti sadržaj koji će biti vrijedan publici, a što će rezultirati povećanjem posjeta, dužeg zadržavanja korisnika na stranici i povećanju konverzija.

seo analiza
SEO sadržaj - Piši za publiku, pozicioniraj se na Google

Kako stvoriti kvalitetan SEO sadržaj koji će biti popularan kod publike i na tražilicama?

Kada stvorite sadržaj koji je prilagođen publici i koji je SEO-optimiziran, morate biti sigurni da se taj sadržaj promovira na pravi način. Postoje različite strategije koje se mogu primijeniti za promociju sadržaja, kao što su društveni mediji, e-pošta marketing i suradnja s drugim web stranicama.

Drugi važan aspekt je redovito ažuriranje i dodavanje novog sadržaja. Tražilice cijene web stranice koje se redovito ažuriraju s kvalitetnim i svježim sadržajem.

Osim toga, redovito objavljivanje novog sadržaja zadržat će publiku zainteresiranu i posjetitelje koji se vraćaju na stranicu.

Na kraju, važno je zapamtiti da SEO nije nešto što se postiže preko noći. Potrebno je vrijeme, trud i strpljenje kako bi se stvorio kvalitetan SEO sadržaj koji će biti popularan kod publike i na tražilicama.

Ali ako slijedite ove savjete i ostanete posvećeni izradi kvalitetnog sadržaja, na kraju ćete vidjeti pozitivne rezultate u vidljivosti vaše web stranice i rastu vaše publike.

seo sadrzaj
SEO sadržaj - Piši za publiku, pozicioniraj se na Google

Stalno stvarajte i objavljujte jedinstveni sadržaj kako biste poboljšali svoje rangiranje

Prema Marketing Content Instituteu, stvaranje jedinstvenog i privlačnog sadržaja izazov je za većinu trgovaca.

Bez obzira jeste li B2B ili B2C (business-to-business i business-to-consumer) prodavač, morate znati kako stvoriti kvalitetan sadržaj koji će privući kupce.

Važnije je nego što mislite, zbog nečega što se zove “faktor svježine”.

Jedinstveni sadržaj je jedan od čimbenika koji utječu na faktor svježine, a time i na rang tražilice za tu stranicu.

Osim ako niste Brian Dean, koji je savladao umjetnost promicanja sadržaja i može redovito natjerati desetke tisuća korisnika da pročitaju novi post i podijele ga s drugima na društvenim mrežama, najlakši način da optimizirate faktor svježine je stvaranje sadržaja redovito.

Ako ste odlučili voditi svoje poslovanje na mreži, stvaranje jedinstvenih i korisnih postova na blogu nije opcija, ono je nužno ako želite biti uspješni.

Zaključak

Starost domene ili web stranice također je jedan od najboljih SEO savjeta koje biste trebali znati. To je zaista ključno za vaš uspjeh.

Iz tog razloga nemojte stalno mijenjati naziv domene. Odaberite jedan i držite ga se, osim ako ne postoji dobar razlog za promjenu.

Ponekad se to dogodi, samo nemojte to činiti redovito.

Preporuka

Možda vas zanima