back to top

Ruksaci i školske torbe za vaše dijete

Uskoro će vaše dijete krenuti u prvi razred i trebaš mu kupiti njegov prvi pravi školski ruksak? Ili je vaše dijete završilo osnovnu školu i sad tražim “ozbiljniju” torbu za srednju školu?

Čini se kao vrlo jednostavna kupnja – to je samo ruksak. Međutim školske torbe mogu utjecati na držanje i zdravlje vašeg djeteta.

Zato je cilj kupiti idealnu školsku torbu koju će dijete moći koristiti dugi niz godina, a ne neprikladnu koju će uskoro morati zamijeniti. Ali kako odabrati najbolje kada postoji toliko mnogo brendova?

Odabir školske torbe za prvaka to može biti vrlo zabavno iskustvo za vaše dijete. Pa neka kaže koji mu se ruksak najviše sviđa, po izgledu, a vi onda razmislite o njegovoj funkcionalnosti i praktičnosti.

Prvo o čemu treba razmisliti je koja vam je veličina ruksaka potrebna. Uzmite u obzir omjer visine vašeg djeteta i težine ruksaka. Zatim odgovorite na sljedeća pitanja: hoće li ga koristiti za puno knjiga ili će u njemu nositi samo bilježnice (ako u njegovoj školi postoje školski ormarići)? Hoće li ponekad donijeti tablet ili laptop u školu? Hoće li nositi lunch paket? Hoće li ga koristiti za olovke i bojice, bez posebne kutije za njih? Treba li poseban pretinac za bocu vode ili mobilni telefon?

Nakon što ste se odlučili za veličinu školskog ruksaka ili torbe koja je potrebna vašem djetetu, prijeđite na sljedeću bitnu stavku – materijal od kojeg je napravljen. Koliko će ruksak biti težak i izdržljiv ovisi o materijalu.

Ruksaci izrađeni od sintetičkog materijala izdržljivi su i dulje će trajati od onih od prave ili eko kože koje znaju biti zahtjevne za održavanje. Isto, ruksaci od sintetičkih materijala su najlakši. Kožne torbe teške su i prije nego što se napune bilježnicama i knjigama. Sintetički materijali poput poliestera i najlona vodootporniji su od prirodnih materijala poput pamuka.

No, ako vam je stalo do okoliša, odaberite ruksak od prirodnih vlakana, poput konopljekoji su ekološki održiviji od sintetike.

Ono što mnogima nedostaje u gužvi oko kupnje šampionskog ruksaka je – rade li patentni zatvarači. Svakako ih isprobajte da vidite jesu li dovoljno čvrste i lako se zatvaraju.

Najpraktičniji izbor su dvosmjerni patentni zatvarači – s njima je lakše doći do sadržaja torbe. Izbjegavajte plastične i lagane patentne zatvarače – vjerojatnije je da će puknuti nego oni teži, metalni.

Za zdravu kralježnicu Vašeg djeteta, a za njegovu udobnost odaberite ruksak čije su naramenice vrlo široke i podstavljene mekanim materijalom. Uvijek je bolje odlučiti se za ruksak koji ima dvije naramenice umjesto jedne zbog bolje raspodjele težine. Super je kada školske torbe i ruksaci imaju podesive naramenice – treba ih postaviti tako da ruksak lijepo leži na najčvršćem dijelu leđa.

Prema istraživanju ruksak bi trebao biti naslonjen na leđa 2 cm iznad struka

Ako se ruksak okreće dok se dijete kreće ili previše leži na leđima – čak može izazvati i ozljede. Prema istraživanju, ruksak treba biti naslonjen na leđa 2 cm iznad struka. Najbolje je da meko punjenje ruksaka bude točno na dijelu koji dodiruje leđa.

Vjerojatno mislite da nitko ne bi nosio ruksak koji oni imaju dodatna traka za remenno nije loše imati na umu i ovu opciju kao dodatnu mjeru opreza.

Nemojte izgubiti iz vida da će ruksak nositi vaše dijete, a ne vi – stoga je potrebno da se djetetu sviđa dizajn. Aplikacije i ilustracije iz crtića i videoigara su u redu, sve dok ruksak zadovoljava gore navedene kriterije.

skolske torbe
Čini se kao vrlo jednostavna kupnja – to je samo ruksak. Međutim školske torbe mogu utjecati na držanje i zdravlje vašeg djeteta.

Ruksaci za školu na kotačima

Posljednjih godina školski ruksaci na kotače postale su vrlo popularne iz vrlo jednostavnog razloga – knjige za osnovnu i srednju školu su sve teže i teže te ih je lakše vući nego nositi teret na leđima. To je velika prednost ove vrste ruksaka i torbi, a na sljedeće stvari treba obratiti dodatnu pozornost.

Kako su ruksaci s kotačićima u startu teži od običnih ruksaka zbog dodatne opreme (okvir, ručka i kotači), prije svega provjerite može li vaše dijete ovaj ruksak bez problema podići kada je prazan.

Ponekad se s ovom vrstom torbe teško kretati kroz gužvu, npr. u hodnicima škole za vrijeme odmora, pa se pobrinite da ga dijete može koristiti i na neki drugi način, osim što ga “vozi”..

Školske torbe za dječake i djevojčice

Ako imate i dječaka i djevojčicu koji su spremni za školu, tj znate i sami da im ne možete kupiti dva ista ruksaka.

Iako bi bilo lakše odmah odabrati jedan model, naručiti dva komada i što prije završiti s kupnjom – odvojite malo vremena i pogledajte što se nudi na tržištu.

Najbolje je posavjetovati se ni s kim drugim osim sa svojom djecom.

Možda stvarno žele imati iste ruksake – onda dobro za vas. Ipak, češće će biti da djevojčica želi ruksak ili torbu s junacima iz omiljenog crtića, a dječak sa svojim omiljenim superjunacima.

Također, na tržištu ruksaka i torbi radi se razlika u dizajnu ruksaka – tako imamo različite boje, uzorke, uzorke, aplikacije.

školske torbe za dječake i djevojčice
Školske torbe za dječake i djevojčice

Ruksaci za srednju školu

Ruksaci za srednju školu razlikuju se od ruksaka za osnovnu školu – i po dizajnu i po namjeni. Srednjoškolci će svoje ruksake nositi i na ekskurzijama u inozemstvo, na ljetne glazbene festivale, kad s prijateljima putuju na more.

Stoga pri kupnji treba tražiti i neke dodatne značajke koje možete zanemariti pri kupnji za učenika prvog razreda.

Srednjoškolska torba trebala bi biti dovoljno izdržljiva i za druge svrhe osim samo za nošenje knjiga i bilježnica. Super je ako možete pronaći vodootporni ruksak u kojem će sve biti sigurno.

Čak i ako srednjoškolac ne planira ići na veslanje ili rafting, dogodit će se da ga “uhvati” pljusak od kojeg se ne može sakriti na vrijeme.

Srednjoškolska torba ili ruksak vozit će se gradskim ili međunarodnim autobusima, vlakovima, pa čak i zrakoplovima. Bit će im puno od koristi – jednostavno su mnogo jednostavniji od kofera, čak i onog najmanjeg. Lako ga je ponijeti sa sobom za vikend kod prijatelja.

Mala napomena – ruksak dimenzija 45 inča (22 x 14 x 9 in) ili 115 cm (56 x 36 x 23 cm), uključujući ručku i kotače, dopušten je u avionu.

Kupi ruksak koji on ima skriveni unutarnji džepovi i pregrade koje će biti prepreka lopovima i džeparima ako slučajno bace oko na vašeg srednjoškolca.

skolske torbe
Najbolji ruksaci za srednju školu

Potražite ruksak sa skrivenim patentnim zatvaračem, koji je bliže tijelu. Unutarnji pretinci za telefon, novčanik i ključeve bit će najbolje mjesto za spremanje dragocjenosti.

Što se tiče naramenica ruksaka ili torbe, vrijedi isto pravilo kao i za prvašiće – važno je da su mekane, široke i izdržljive. Dva pojasa su bolja opcija nego samo jedan.

Postoje i ruksaci koji su “na razvlačenje” – odnosno imaju dodatni dio koji po potrebi može produžiti veličinu ruksaka i tako biti idealan za pakiranje npr. jakne ili balonera.

Također, srednjoškolci su puno više u dodiru s tehnologijom od prvaka pa su im potrebni ruksaci s posebnim pretincima za laptop, tablet i fotoaparat.

Srednjoškolci, razumljivo, više vole jednostavnije ruksake od osnovnoškolaca – jednobojni, uglavnom neutralni, kako bi ga mogli kombinirati uz sve outfite, i naravno, bez likova iz crtića.

Online trgovina ili fizička trgovina? Gdje je najbolje kupiti ruksak ili torbu?

Gdje je bolje kupiti ruksak ili torbu – u online trgovini ili u običnoj, klasičnoj trgovini? Ako uspijete pronaći stranicu na kojoj su sve karakteristike ruksaka detaljno objašnjene, uz nekoliko slika, predlažemo ovakvu kupnju jer nudi više pogodnosti – akcije, popuste i sl. Besplatna dostava – u odnosu na klasični način kupovine.

Ako se bojite da vam ruksak neće stati kada ga vaš učenik ili srednjoškolka isproba uživo ili ga jednostavno želite zamijeniti za drugi kada ga vidite – uvijek možete pisati online kontakt centru ili ih nazvati i dogovoriti zamjenu ili povrat novca.

Na srbijanskom sajtu http://pulseserbia.com/ možete pronaći veliki izbor ruksaka i torbi – vrtićke, školske, dječje, tinejdžerske, planinarske, sportske, anatomske…

Podijeljene su po godinama, tipovima i dizajnu. Najvažniji podatak je od kojeg su izrađeni školski ruksaci Pulse bez otrovnih tvari koji su BEZ PVC-a i koji su 100% vodootporan. Također, uz Pulse ruksake i torbe dobivate dvije godine jamstva – sigurni ste da će vas njihov proizvod godinama dobro služiti.

Njihove ruksake možete pronaći u maloprodajnim objektima širom Srbije, ali posebne pogodnosti ostvarujete online kupovinom. Nakon narudžbe proizvod stiže na kućnu adresu i plaćate pouzećem. najbolje od svega, Za porudžbine preko 2.000 dinara dostava je besplatna.

Izlaz za školske torbe i ruksake

Posebno je zanimljivo izlazni dio stranice gdje možete pronaći artikle sa oznakom popusta -25%. Riječ je o modelima koji su ostali iz prethodnih kolekcija i na njih također ide jamstvo od dvije godine.

Najbolji ruksaci i torbe su oni koji imaju garanciju kvalitete i izrađeni su od izdržljivih i provjerenih materijala. Pretraživanjem interneta možete pronaći sve to u jednom proizvodu – i više.

The post Ruksaci i školske torbe za vaše dijete first appeared on Blogovi o obrazovanju u XXI stoljeću -.
samoobrazovanje.rs

Preporuka

Možda vas zanima