back to top

Vodite nadahnut život

vodite nadahnut život

jaakcije su ono što pomaže uspješnim ljudima da ostvare svoje ciljeve, dožive veću radost, steknu određenu količinu bogatstva i budu zadovoljni svojim životima. Svi mi imamo snove ili određene probleme, a ideje su te koje će nam pomoći da ostvarimo svoje snove i riješimo sve te probleme.

Nikada ne žurite ako ne morate, razvijajte sposobnost poduzimanja akcije svaki dan. Uvijek morate imati vremena za akciju, kada su emocije jake i ideja vruća. Tada trebate nešto poduzeti što je prije moguće, prije nego što izgubite osjećaj i prije nego što ideja nestane. Ako to ne naučite, postajete žrtva zakona smanjene namjere. Uvijek budite spremni za akciju čim vam ideja padne na pamet. Tu akciju morate dosta brzo pretočiti u djelo i tako postići zacrtani cilj, jer što vrijeme više prolazi, ideje blijede i sljedeća šansa dolazi puno kasnije, a možda i nikada. Jako je bitno da se sve kockice poslože i da iskoristite pravi trenutak kada su emocije napretek, a ideja jasna, snažna i snažna. Samo tako ćete iskoristiti pravi trenutak i postići maksimalan uspjeh jer što duže čekate da nešto poduzmete nakon što ste dobili inspiraciju, to je manja vjerojatnost da ćete doista nešto učiniti po tom pitanju.

Nećete se osjećati bolje ako radite za druge, ali hoćete ako radite za sebe, ali morate pronaći razloge da ustrajete u tom radu. Ti su razlozi vrlo važni jer će vam pomoći da nastavite i trudite se kada stvari postanu teške i kada pomislite odustati od svega. Svakako je važno da u svom okruženju imate ljude koji će vam pomoći kada vam je teško u životu. Oni zapravo mogu biti pravi razlozi da ustrajete izvan materijalnih stvari ili vašeg osobnog financijskog uspjeha. Svi mi imamo nekoga tko nam je oslonac u životu i čija mala pomoć, makar i prisustvom u određenim trenucima, puno znači. Moramo biti osobno zainteresirani za ono što radimo ako želimo ustrajati kroz mnoge prepreke, a također moramo kombinirati svoj osobni interes sa svrhom koja je veća od svih nas.

“Samo zato što ti trebaš više vremena nego drugima, ne znači da nisi uspio… Kvaliteta je bitna…”

Ideje općenito mogu promijeniti vaš život, a ponekad vam je potrebna još jedna u nizu, kako bi sve bilo savršeno. To je kao kombinacija brojeva na sefu i ponekad nam treba još jedan broj u nizu da otvorimo sef. Tu jednu ideju možete pronaći ako držite uši i oči otvorenima bez obzira na to gdje je dobijete i na koji način će vam sigurno pomoći da otvorite nove mogućnosti. Taj proces tu ne završava, već upravo tada počinje i otvara potpuno novi put koji nam donekle može promijeniti život.

Uvijek biste trebali odvojiti vrijeme i razmisliti o svojim prošlim postignućima i mnogim drugim stvarima. Uvijek treba imati na umu potencijal koji nosite u sebi, a koji još niste iskoristili na najbolji mogući način. Često se pitate što ste mogli postići u prošlosti da ste bili marljiviji, discipliniraniji i što bi bilo da ste neke stvari radili na malo drugačiji način. Sve vas to potiče na razmišljanje kako postići više u budućnosti. Ta će se pitanja uvijek javljati i biti nam na umu, a zapravo bismo trebali uživati ​​u trenutnim postignućima u sadašnjosti jer to možemo vidjeti i osjetiti upravo sada.
Svaki osobni uspjeh koji imate izgrađen je na temelju vašeg karaktera koji je zapravo rezultat izbora koje donosite. Karakter je riječ grčkog podrijetla koja označava trag koji ostavlja dlijeto, odnosno oštar čelični alat kojim se izrađuju skulpture od tvrdog materijala. Svoj karakter gradite godinama kroz razne situacije, bilo dobre ili loše, a svaki izbor je samo vaš. Život je vrsta umjetnosti, kao što majstor kleše svoju skulpturu dio po komad, tako i ti, tvoj lik nastaje godinama prije. Sve što radite morate raditi pažljivo, s postojanim strpljenjem i nadom u pozitivan ishod.

gospubojice obećavaju, pobjednici ispunjavaju… ja bez obećanja…

Razlika između uspjeha i neuspjeha između snova i ambicija koje imamo zapravo je filozofska fraza u kojoj je stvari koje je lako učiniti također lako ne učiniti. Uspjeh se temelji na tome da svaki dan moramo vježbati i raditi, a sve to mora biti dobro promišljeno. Ne biste trebali trošiti vrijeme na stvari koje vam nisu važne, već samo na one koje će vam omogućiti uspjeh. Neke stvari mogu promijeniti vašu budućnost na poslu, s obitelji, s karijerom, a sve ovisi isključivo o vama. Morate steći dobre navike i ponavljati ih gotovo svaki dan, a one će vas odvesti u pravom smjeru i nemojte ih zanemariti, već ih nastavite činiti. Uspješni ih rade svaki dan dok ih neuspješni gledaju i ne rade ništa, a zapravo su to male navike uspjeha i neuspjeha.

Snovi su zapravo vizije života kakav biste željeli voditi i oni su ti koji vas mogu pokrenuti i dati vam vjetar u leđa. Uz njihovu pomoć možete preskočiti i izbjeći brojne prepreke koje će vam se naći na putu. Najvažnije je da su vaši snovi dobro definirani i jasni, jer ako su nedefinirani onda vas malo privlače. Da bi vas vaši snovi vukli naprijed prema vašem cilju, oni moraju biti živi, ​​morate jasno vidjeti kamo idete i morate biti fokusirani. Svaki krajnji cilj trebao bi vas privući i zaokupiti jer tek tada znate da ćete dati sve od sebe da ga ostvarite.

Ovo je bio sažetak knjige: “Vodenje nadahnutog života”.
Pisac: Jim Rohn

Pročitajte i ovaj sažetak knjige “Trening mentalne igre”.

vodite nadahnut život

www.gospodindirektor.com

Možda vas zanima