back to top

Zašto odabrati Android uređaj?

Ako ste u potrazi za novim telefonom, mogli biste se dvoumiti hoćete li odabrati iOS ili Android uređaj. S obzirom na to da danas gotovo sve radite sa svojim pametnim telefonom, ključno je da prilikom kupovine odaberete onaj pravi.

Uostalom, vjerojatno ćete ga koristiti svaki dan sljedeće dvije godine ili više. Ako ste rastrgani između to dvoje i ne možete odlučiti kojim putem krenuti, evo nekoliko razloga zašto odabrati Android telefon umjesto iPhonea.

Zašto odabrati Android uređaj

Više opcija i mogućnosti

Prvi razlog je taj što Android uređaji nude više opcija u pogledu dizajna, veličina, boja, specifikacija i cijena. Ako imate specifične potrebe ili želje, velike su šanse da postoji Android telefon koji će vam odgovarati.

Možete pronaći relativno jeftine Android telefone s puno značajki i mogućnosti gotovo na razini flagship modela, poput OnePlus Nord 2 5G ili Pixel 5a 5G. Na drugom kraju spektra imate vrhunske uređaje sa svim opcijama, kao što su Galaxy S22 Ultra i Oppo Find X5 Pro.

Također postoji niz različitih faktora oblika koje možete izabrati, kao što je serija Galaxy Z Flip and Fold, koja ima sklopive zaslone. Također možete kupiti neke vrhunske pametne telefone za igranje.

Dodatno, Android telefoni nude značajke kao što su Always On Display, obrnuto bežično punjenje, skeneri otiska prsta, utičnice za slušalice, multitasking na podijeljenom ekranu i još mnogo toga što nije dostupno na iPhoneu.

zašto odabrati android
Zašto odabrati Android

Jedan punjač

Ovih dana gotovo svi Android telefoni koriste isti kabel i priključak za punjenje—USB-C. Gotovo svi naši uređaji koriste USB-C, od prijenosnih računala i slušalica do vanjskih tvrdih diskova. Zanimljivo, čak i najnoviji Appleov iPad i MacBook koriste USB-C.

To znači da možete napajati sve svoje uređaje jednim kabelom bez nošenja hrpe različitih punjača. Također omogućuje veće brzine punjenja, s telefonima poput Vivo iQOO 7 koji se mogu potpuno napuniti za manje od 30 minuta. Štoviše, ako oštetite ili izgubite kabel, lakše je pronaći jeftiniju zamjenu jer je to popularniji standard.

Više memorije

Vaš novi pametni telefon vjerojatno će biti vaš omiljeni uređaj za gotovo sve, od snimanja fotografija i videa do pohranjivanja radnih dokumenata, glazbenih datoteka i više. Kao rezultat toga, trebat će vam dovoljno prostora za pohranu za sve vaše potrebe.

Kada je riječ o mogućnostima pohrane, mnogi Android telefoni nude proširivu pohranu putem utora za microSD karticu, što vam omogućuje jednostavno dodavanje više pohrane po potrebi bez brige o brisanju datoteka ili aplikacija kako biste napravili mjesta.

iPhone, s druge strane, ne nudi proširivu pohranu. To znači da ćete morati platiti značajnu količinu novca unaprijed za dodatnu pohranu, a ako vam ponestane prostora, morat ćete platiti mjesečnu pretplatu za iCloud pohranu ili izbrisati datoteke kako biste napravili mjesta

zašto odabrati android
Zašto odabrati Android uređaj?

Posjedujete računalo s Windows operativnim sustavom

Ako posjedujete Windows računalo, bit će vam mnogo lakše sinkronizirati svoj Android telefon nego iPhone. Na primjer, postoji nekoliko načina za prijenos datoteka s Androida na Windows PC, uključujući korištenje USB kabela, Bluetootha ili usluge pohrane u oblaku.

Osim toga, možete koristiti alate kao što je Microsoft Phone Link za sinkronizaciju vaših obavijesti i poruka te upućivanje poziva s vašeg računala.

S druge strane, zahtjevnije je sinkronizirati iPhone s Windows računalom. Osim slika i videa, morali biste koristiti iTunes za prijenos datoteka s iPhonea na Windows računalo, što nije tako jednostavno.

Više slobode, kontrole i prilagodbe

Budući da je platforma otvorenog koda, Android nudi više slobode i mogućnosti prilagodbe od iOS-a. Možete prilagoditi gotovo sve na svom Android uređaju, od načina na koji izgleda vaš početni zaslon do načina na koji komunicirate s telefonom.

Na primjer, ako vam je dosadio dizajn vašeg Android početnog zaslona, ​​možete prilagoditi i promijeniti sve, od veličine ikona aplikacija do njihovih oblika i boja. Možete preuzeti nove teme aplikacije i pakete fontova kako biste potpuno promijenili izgled.

zašto odabrati android
Android telefoni

Iako je Apple posljednjih godina napravio velike korake u poboljšanju prilagodljivih opcija na iOS-u dodavanjem značajki poput widgeta ili tipkovnice, još uvijek ne nudi istu razinu prilagodbe kao Android.

Nadalje, na Androidu možete instalirati aplikacije koje nisu dostupne u trgovini Google Play. Ovo može biti korisno ako želite instalirati aplikaciju koja nije dostupna u vašoj zemlji. Međutim, vrijedi spomenuti da svoj uređaj možete izložiti zlonamjernom softveru kada preuzimate aplikacije iz nepoznatih izvora.

ekako.info

PREPORUKA

Možda vas zanima