back to top

7 jednostavnih savjeta za ugodniji dom koji će sve osvojiti

Želite li stvoriti prostor u kojem će se vaši gosti osjećati kao kod kuće i uživati u svakom trenutku? Pretvorite svoj dom u ugodno utočište uz naše jednostavne i pristupačne savjete!

Počistite i uredite prostor

Ništa tako ne odbija kao neuređen dom. Prije svega, posvetite vrijeme temeljitom čišćenju i organizaciji. Odstranite nepotrebnu stvari, razmjestite namještaj kako će omogućiti lako kretanje i uklonite sve što odaje neuredan dojam. Počnite s jednim prostorom, poput dnevnog boravka. Odvojite sve što ne koristite, a možete donirati, prodati ili jednostavno baciti. Razmjestite namještaj tako da ostane dovoljno slobodnog prostora za kretanje. 

Svjetlost i zrak

Otvoreni prozori i prirodno osvjetljenje stvaraju osjećaj prostranosti i ugode. Podignite rolete, otvorite prozore i u dom unesite svježe sunčane zrake. Ukoliko niste zadovoljni prirodnom rasvjetom, dopunite prostor dekorativnim svjetlima poput lampiona ili LED traka. Razmislite o strateškom postavljanju ogledala koja će reflektirati prirodnu svjetlost i učiniti da prostor izgleda prostraniji.

Dodajte osobni dodir

Dom bez duše je tek prostor. Uključite osobne stvari kao što su slike obitelji i prijatelja, suvenire iz putovanja, knjige koje volite čitati ili ručne radove. Takvi detalji će stvoriti toplu i ugodnu atmosferu. Iskoristite zidove za izlaganje slika, fotografija ili umjetničkih djela koja vam se sviđaju. 

Milina za nos i oči

Ugodne mirise i vizualne draži ostvarite pomoću cvijeća u vazama, aromatičnih svijeća i prirodnih materijala poput drveta i kamena. Iskoristite i eterična ulja koja možete koristiti u difuzeru ili kapnuti na jastuke.

Udobnost na prvom mjestu

Udobne sofe, fotelje i jastučići pozvat će sve da se opuste i uživaju – ne štedeći na udobnosti, stvorit ćete prostor u kojem će vaši gosti željeti ostati dulje. Na Vidaxl naći ćete širok izbor udobnog namještaja i dodataka po pristupačnim cijenama. Obratite pažnju na materijale, dimenzije i boje namještaja te ih uskladite s ostatkom interijera. 

Ne zaboravite na praktičnost

Osim estetike, važno je da dom bude i praktičan. Razmislite o svojim svakodnevnim navikama i potrebama te organizirajte prostor tako da vam bude funkcionalan. Preko platforme Vidaxl pronaći ćete mnoštvo praktičnih rješenja za svaki dio doma, od kuhinje i kupaonice do spavaće sobe i radnog prostora. Pametno koristite dostupni prostor, koristite kutije i police za organizaciju sitnica te se pobrinite da sve ima svoje mjesto.

Uživajte u svom domu

Najvažnije je da se u svom domu osjećate ugodno i opušteno. Ne bojte se eksperimentirati i pronaći stil koji vam se sviđa. Uključite elemente koji Vam donose radost i stvaraju atmosferu u kojoj se možete opustiti i biti sami sa sobom.

Uz malo truda i kreativnosti, možete pretvoriti svoj dom u ugodno utočište koje će oduševljavati goste i stvarati neprimjetljive, ali lijepe uspomene. A za sve potrebne dodatke i dekoracije posjetite https://www.vidaxl.hr/!

Možda vas zanima