back to top

Kako privremeno deaktivirati Instagram račun

Ako mislite da je sada vrijeme da izliječite svoju ovisnost o Instagramu, možete odlučiti da svoj Instagram račun izbrišete s lica zemlje privremeno ili trajno.

Ako se želite odmoriti od društvenih mreža i zainteresirani ste kako privremeno deaktivirati Instagram račun, na pravom ste mjestu da saznate kako se to radi.

Možda ste čuli da postoji privremena i trajna deaktivacija Instagram profil, pa želite točno znati u čemu je razlika. Objasnit ću vam kako deaktivirati svoj Instagram račun u samo nekoliko jednostavnih koraka i nadam se da ću vam pomoći da to učinite bez grešaka.

Kada je riječ o zatvaranju vašeg Instagram računa, znajte to imate dvije mogućnosti. Prva opcija je privremeno onesposobljavanje Instagrama, odnosno deaktivacija profila, a druga zauvijek brisanje.

Deaktivacija Instagram računa nije trajno brisanje, što znači da moći ćete ga ponovo aktivirati.

Objasnit ću vam na dva načina kako privremeno izbrisati Instagram račun – s telefona ili s računala. Prije nego što detaljno objasnim postupak, trebali biste znati da je ova radnja nije moguće učiniti putem aplikacije već izravnom prijavom na Instagram profil iz internet preglednika.

kako privremeno deaktivirati instagram
kako privremeno deaktivirati Instagram račun

Brisanje računa i deaktivacija profila na Instagramu

Ove dvije funkcije su važne razlikuju sea evo i ključnih razlika.

Deaktivacija Instagram profila vrši se kada želite privremeno onemogućiti svoj račun, tj. deaktivirati Instagram na neko vrijeme. Dobra stvar je to podaci se ne gube i sav sadržaj koji ste prethodno imali na svom profilu bit će spremljen.

Doslovno sve fotografije, videa, “highlights” (ili spremljene Story objave), podaci o vama kao autoru, postavke, komentari, lajkovi, popis vaših pratitelja kao i svih onih koje ste pratili… Sve, sve! Jedino što nitko neće moći pronaći vaš profil i vidjeti sadržaj sve dok je onemogućen.

Isto, privremeno izbrisani Instagram račun može se ponovno aktivirati. Dakle, kada se odmorite ili poželite aktualnosti s društvenih mreža, lako se možete vratiti, a ako želite alati za obradu slike uživat ćete ponovno učitavati svoje fotografije.

Međutim, postoji i opcija za trajno deaktiviranje vašeg Instagram računa. U tom slučaju se zauvijek briše, više nije dostupan, svi će vaši podaci biti izbrisani i nitko vas neće moći pronaći na Instagramu (niti će moći pristupiti sadržaju koji ste prethodno podijelili). Također, znajte da kada se profil izbriše, ne može se vratiti.

A sada, evo kako deaktivirati Instagram račun!

Kako izbrisati instagram nalog na mobilnom telefonu

Kao što sam već napisao, deaktivacija Instagrama je vrlo jednostavna i neće oduzeti puno vremena. Samo slijedi moje upute i nećeš pogriješiti:

 1. iz preglednika telefona potrebno je prijavite se na svoj Instagram računa za to je potrebno prvo upisati web adresu www.instagram.com,
 2. s početne stranice, gdje su najnovije objave osoba koje pratite, kliknite na ikonu koja vodi do vašeg profila (nalazi se u donjem desnom kutu),
 3. zatim kliknite gumb Uredi profil nalazi se odmah ispod vašeg korisničkog imena (za otvaranje novog prozora),
 4. otvara se prozor s osnovnim postavkama vašeg profila, a na dnu je plavim slovima jasno vidljivo ono što tražite – opcija Privremeno onemogući moj račun,
 5. kada kliknete otvorit će vam se novi prozor s objašnjenjima (što se smije, a što ne), a za dovršetak procesa potrebno je: navedete razlog zašto želite privremeno onemogućiti računDa ponovno unesite lozinku i pritisnite tipku na kraju prozora Privremeno onemogućite svoj račun (Privremeno onemogući račun).

Kako deaktivirati Instagram račun na računalu

Ako želiš deaktivirajte svoj Instagram profil na računalu postupak je gotovo identičan. Jedina je razlika što se radi na računalu, a ne na mobitelu.

kako privremeno deaktivirati instagram račun
kako izbrisati instagram

Ispod je kratki vodič kako deaktivirati Instagram profil na računalu:

 1. u svom internet pregledniku upišite isto www.instagram.com i prijavite se na svoj račun,
 2. zatim idi na svoj profil (u gornjem desnom uglu je ikona profila),
 3. nalazi se gumb pored korisničkog imena Uredi profil i kliknite tamo
 4. otvorit će vam se prozor s podacima vezanim za vaš profil koje možete promijeniti (stranica https://www.instagram.com/accounts/edit/), a na dnu stranice nalazi se opcija Privremeno onemogući moj račun,
 5. u sljedećem prozoru trebate odabrati razlog zašto bi deaktivirao svoj računodmah ispod da potvrditi lozinku i na kraju kliknite na polje Privremeno onemogućite svoj račun (link https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/).

Prije nego što onemogućite svoj račun ti moraš mora navesti razlog zašto to želiš učiniti. Bit će vam ponuđeni ovi razlozi, a vi samo trebate odabrati najrelevantnije:

 • predahnuti
 • za privremeno uklanjanje vašeg sadržaja,
 • imaš puno obaveza i zauzet si,
 • imate drugi račun,
 • Jeste li zabrinuti za sigurnost na Instagramu,
 • imate problema s korištenjem,
 • ima puno oglasa i plaćenog sadržaja,
 • ne možete pronaći one osobe koje stvarno želite pratiti (možda nemaju profil),
 • postoji još jedan razlog
kako privremeno deaktivirati instagram račun
Kako privremeno deaktivirati Instagram račun

Kako vratiti privremeno izbrisani Instagram račun

Kako biste aktivirali svoj Instagram profil, sve što trebate učiniti je ponovno se prijaviti na svoj račun. I kao što sam maloprije rekao, vaš će račun biti privremeno skriven dok ga ponovno ne aktivirate.

Čak i ako se isti dan predomislite i želite se vratiti na Instagram, nema problema. Pričekajte nekoliko sati i pokušajte se ponovno prijaviti. Ali, znaj to to se može učiniti samo jednom tjedno. Kada privremeno onemogućite svoj Instagram račun, moći ćete ga ponovno aktivirati samo jednom tjedno.

Zaključak

Ako mislite da je sada vrijeme da izliječite svoju ovisnost o Instagramu, možete odlučiti da svoj Instagram račun izbrišete s lica zemlje privremeno ili trajno. No, ako ste i dalje u nedoumici o brisanju Instagrama zauvijek, imate mogućnost jednostavno deaktivirati svoj račun.

Odlučite li se za ovu privremenu mjeru, vaš će profil, fotografije, komentari i lajkovi biti potpuno skriveni – ali ako se ponovno prijavite na svoj Instagram profil, vaša će se aktivnost vratiti.

Ako odlučite zauvijek izbrisati svoj račun, vaš profil, fotografije, videozapisi, komentari, lajkovi i pratitelji nestaju kao da nikada nisu postojali. I budite upozoreni: brisanje Instagram računa ne može se ponovno aktivirati.

Kao što vidite, nije potrebno zauvijek izbrisati svoj Instagram profil ako želite odvojiti svoj privatni život i stvarnost od virtualnog svijeta. Instagram svojim korisnicima daje izbor, žele li ga privremeno ili potpuno izbrisati.

Iskreno, vjerujem da je vaš razlog za odmor od ove društvene mreže potpuno opravdan. Također, nadam se da sam vam ovim člankom uspio pomoći i dati korisne upute kako deaktivirati Instagram račun.


kakoresilako.com

Preporuka

Možda vas zanima