back to top

Trebate jednokratnu adresu epošte? Isprobajte ove sjajne usluge!

Zaštitite se od neželjene pošte (spam), aktivacijskih poruka s brojnih stranica i neželjenih biltena uz jednokratnu adresu epošte

Jednokratna adresa epošte je lažna adresa koju možete dati osobama u koje nemate povjerenja, službama za koje sumnjate da dijele vašu adresu te u bilo kojoj situaciji u kojoj ne želite koristiti svoju pravu adresu.

Ovisno o usluzi koju koristite, poruke pristigle na tu adresu možete čitati na web sučelju ili ih primati u pravi inbox.

Postoje deseci takvih usluga, a većina ih je doista jednostavna za korištenje. Važno je pronaći onu koja nudi prave mogućnosti za vas. Zaštitite se od neželjene pošte (spam), aktivacijskih poruka s brojnih stranica i neželjenih biltena.

Dakle, ako trebate povjerljivu jednokratnu adresu epošte, evo nekoliko izvrsnih opcija koje možete isprobati.

Važna obavijest: Nikada nemojte koristiti ove usluge za osjetljive podatke ili poruke koje sadrže korisnička imena i lozinke koje želite zaštititi. Prilično su privatne, ali ipak nisu tako sigurne kao obične usluge epošte.

jednokratna adresa epošte
Jednokratna adresa epošte je lažna adresa

GuerrillaMail

GuerrillaMail je više od jednokratne adrese epošte. GuerrillaMail adresa nikad ne ističe. Kako biste počeli koristiti GuerrillaMail, sve što trebate učiniti je odabrati svoje korisničko ime koje će biti vaša email adresa. Možete odabrati ime koje želite i birati između sedam različitih domena.

Možete odgovoriti iz GuerrillaMaila, pa čak i priložiti datoteke. GuerrillaMail filtrira neželjenu poštu i sva se pošta briše unutar jednog sata.

Budući da vaša adresa traje zauvijek (osim ako joj ne kažete da vas zaboravi), možete je koristiti uvijek iznova. Sve što trebate učiniti je unijeti istu epoštu da biste vidjeli svoju pristiglu poštu.

GuerrillaMail vam omogućuje korištenje pseudonima prilikom slanja epošte, tako da primatelji ne mogu pristupiti vašoj GuerrillaMail adresi.

Značajke: Čitanje, odgovaranje i prilaganje datoteka, stalna adresa s aliasom, pošta izbrisana za jedan sat.

10minutna pošta

10 Minute Mail jedan je od najčešće korištenih web servisa za jednokratne email adrese. Korisnicima nudi mogućnost korištenja nasumično generirane, privremene email adrese koja vrijedi 10 minuta.

Možete osvježiti stranicu da vidite jeste li primili nove poruke. Ispod kućice s adresom ispisano je vrijeme preostalo do korištenja postojeće adrese.

U slučaju da vam treba više vremena, jednostavno kliknite na poveznicu koja kaže: “Trebam više vremena! Daj mi još 10 minuta!” Odbrojavanje će početi ponovno od 10 minuta, a vaša jednokratna adresa epošte ostat će ista.

Značajke: Čitanje i odgovaranje, obraćanje traje 10 minuta, odbrojavanje se može obnoviti u bilo kojem trenutku.

jednokratna adresa epošte
Kako napraviti jednokratno adresu epošte?

FakeInbox

FakeInbox nudi lažne email adrese koje se same unište nakon 60 minuta. Sve adrese su u istoj domeni – fakeinbox.com. Odaberite sami korisničko ime ili pustite uslugu da generira ime za vas.

S ovom adresom možete primati i slati poruke na FakeInbox sučelju. Odbrojavanje na dnu stranice pokazuje koliko vam je vremena preostalo s trenutnom adresom. Adresu možete izbrisati i prije isteka vremena korištenja. Ako trebate dodatnih 60 minuta, možete ih dobiti.

Značajke: Čitanje i odgovaranje, adresa i poštanski sandučić brišu se za 60 minuta (može se produžiti).

MailCatch

MailCatch omogućuje korištenje mailcatch.com email adrese prije pristupa samoj web stranici. Samo zapamtite neko nasumično korisničko ime i zatim usmjerite preglednik na njega korisničko ime.mailcatch.com provjeriti svoju poštu.

Kao i kod GuerrillaMaila, sve što osoba treba za pristup ovom poštanskom sandučiću je korisničko ime. MailCatch je samo za čitanje, što znači da ne možete odgovarati na dolaznu poštu. Sve poruke na MailCatchu brišu se nakon kratkog vremena (od nekoliko sati do nekoliko dana).

Značajke: Samo za čitanje, stalna adresa s pseudonimom, kreirajte email adresu bez posjete stranici, email se briše nakon nekoliko sati do dana, jedinstven URL za vaš inbox.

Zračna pošta

Za razliku od drugih usluga, na AirMailu možete generirati samo nasumične adrese (ne možete unijeti željeno korisničko ime). Međutim, možete ih generirati jednu za drugom dok ne pronađete nešto što vam se sviđa.

Nakon što pronađete adresu koja vam se sviđa, možete je dati kome god želite i na nju primati poštu. Ovdje možete koristiti najmanje pet domena.

Zračna pošta radi gotovo kao prava usluga epošte. Dobivate zvučnu obavijest odmah kada stigne nova epošta, a svoje poruke možete provjeriti iz bilo kojeg preglednika na bilo kojem računalu tako da kopirate URL svog pretinca za pristiglu poštu. Adresa će trajati sve dok je ne potvrdite. Ako prestanete, samouništit će se nakon 24 sata.

Značajke: Samo za čitanje, eadresa se briše nakon 24 sata, može joj se pristupiti putem jedinstvenog URLa, zvučne obavijesti, HTML preglednika.

jednokratna adresa epošte
Jednokratna adresa epošte

EasyTrashMail

EasyTrashMail ima malo drugačiji pristup jednokratnoj epošti. Kako bi usluga radila potrebno je unijeti svoju pravu email adresu, a sve poruke poslane na jednokratnu adresu automatski se prosljeđuju u obični inbox. Vi pružate uslugu sa svojom stvarnom adresom epošte i birate koliko dugo želite da vaša jednokratna adresa traje.

Postoji mnogo opcija, u rasponu od 15 minuta do 1 mjeseca. Nakon klika na “Kreiraj” primit ćete nasumično izabranu email adresu na easytrashmail.com i dok traje, dobit ćete sve što mu bude poslano izravno u vaš pravi poštanski sandučić (bez otkrivanja vaše prave adrese).

Značajke: Potrebno je navesti pravu email adresu, nije web sučelje, adresa može trajati od 15 minuta do 1 mjeseca, zaštita stvarne adrese.

Mailnezija

Mailnesia je slična GuerrillaMailu i MailCatchu po tome što nikad ne ističe, samo briše poštu, a svojoj epošti možete pristupiti svojim korisničkim imenom.

I ovdje možete postaviti pseudonim za vaš inbox, tako da ne morate davati pristup svima koji vide vašu adresu. Mailnesia dolazi na devet različitih jezika, ima punu HTML podršku i automatski klik na aktivacijske poruke.

To znači da ako koristite ovu adresu za prijavu na uslugu ili web mjesto, Mailnesia će automatski kliknuti vezu za potvrdu, a da vi ne morate ništa učiniti.

Značajke: Samo za čitanje, stalna adresa s pseudonimom, epošta se briše nakon nekoliko sati do dana, dolazi na devet jezika, automatski klik na aktivacijsku epoštu.

www.oblakznanja.com

Preporuka

Možda vas zanima